16 Фев 2017

Детето и гърнето

Публикувана в Развитие
Оценете
(2 гласа)

Всички деца един ден свикват с гърнето. Но кога и как ще стане това, е различно при всяко. Представяме ви шест класически типа. Ще откриете ли сред тях своето дете?

 

Туткащото се

То седи с часове на гърнето или на специално пригодената за него тоалетна дъска, но без резултат. Заето е с по-важни неща – пее, развива ролката тоалетна хартия, изучава някоя играчка... Туткащото се дете не се влияе от настойчивите подканяния на родителите си, поради което те редовно закъсняват или се изнервят.

Отличителни белези – отпечатъци от притискането на дупето.

В бъдеще…  ще стане писател, художник или учен. Вероятно ще запази предпочитанията си към продължително прекарване в тоалетната, придружено с четене.

 

Изследователят

Това дете не се насища да пуска водата в тоалетната и да проучва санитарните приспособления дълго преди да се раздели с пелените. Още щом проходи, започва да придружава другите до вратата на тоалетната – даже баба и гостите. Често го намират в тоалетната, където проучва дали клечките за почистване на уши плуват. Наблюдава старателно резултата от усилията си на гърнето.

Отличителни белези – прегърбена стойка, глава между коленете, за да не пропусне нещо.

В бъдеще… може да стане техник или изобретател.

 

Измамникът

Когато го питат, това дете отрича, че му се ходи по нужда. Игнорира няколкото гърнета, поставени в кухнята или в хола. Предпочита да се скрие зад пердето или под масата и там да се облекчи в гащите. След това е безутешно от случилото се. В крайна сметка, ако го хванат навреме и въпреки протеста му го сложат на гърнето, то е доволно, че са успели да го придумат.

Отличителни белези – плътно стиснати устни.

В бъдеще… от него може да стане добър търговец.

 

Коментаторът

То непрекъснато говори за нуждите си – голяма и малка. Обявява, че му се пишка, щом мама и татко започнат да си бърборят нещо. Пита възрастната гостенка дали е ходила по голяма нужда. Коментаторът напомня изследователския тип. Той непрекъснато осведомява околните за изхожданията си – „голям салам”, „много малки саламчета” или „само пиш”. Родителите на този тип деца често изпадат в неловки ситуации.

Отличителни белези – обезоръжаваща околните чистосърдечност и искреност.

В бъдеще… ще стане говорител на класа в училище, а в по-дългосрочна перспектива има заложбите на журналист.

 

Артистът

Обявява, че му се ходи по нужда по 20 пъти на ден и непрекъснато влачи гърнето със себе си. Положителният резултат е особено важен за него и очаква възторг от страна на публиката. При отиване на гости пита още от вратата домакините къде е тоалетната. Обикновено мама носи в чантата гърне, което изважда на детската площадка с извинения към околните.

Отличителни белези – родителите никога не напускат жилището без гърне.

В бъдеще… най-вероятно ще стане артист.

 

Непредсказуемото

То може да направи „белята“ навсякъде – на детската площадка, на ръба на плувния басейн, на пътеката към гаража. Не предупреждава, направо действа. Непредсказуемото дете няма чувство на срам и е настроено прагматично. Мотото му е, че каквото трябва да стане, става. Родителите му не излизат навън без пакет мокри кърпички.

Отличителни белези – мокро петно между краката и разкрачена походка.

В бъдеще… ще стане шеф на фондова борса.

Още в Развитие

От бебе с обици?

Да се пробият ушите на момиченцето, да се украсят с обички – в много семейства това е традиция, дори задължение. Така става ясно, че още… Прочети още »
9 Месеца

Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Душ гел & шампоан за деца с портокал
EN CMYK Orange Kids ShowerShampoo
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 30
00 RGB SUN Baby Kids SPF 30 150ml 24047700 PAC
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 50
00 RGB SUN Baby Kids SPF 50 50ml 24047400 PAC
Душ гел & шампоан за деца със сладка ванилия
EN CMYK Vanilla Kids ShowerShampoo
Душ гел & шампоан за деца с освежаващ лимон
EN CMYK Lime Kids ShowerShampoo