29 Юни 2011

  15 минути за успех

  Публикувана в Планиране
  Оценете
  (0 гласа)

  Джон Кехоу е психолог, писател и лектор. В продължение на повече от 30 години той обучава как да се овладее силата на мисълта. За първи път Джон Кехоу развива своята програма през 1975 г., след като прекарва около 3 години в изолация в горите на северозападното крайбрежие на Тихия океан. В България той е известен с книгата си „Подсъзнанието може всичко”. Методите му са насочени към силите, които се крият вътре в човека, и възможността той да управлява съдбата си благодарение на позитивното мислене. Джон Кехоу се съгласи специално за „9 месеца” да отговори на някои въпроси.

  Каква е ползата от позитивното мислене за бъдещата майка?
  През 9-те месеца в организма на бъдещата майка настъпват не само физиологични, но и емоционални трансформации. Бебето, което расте в нея, усеща всичко. Ето защо още от първия миг, когато жената разбере за бременността си, тя трябва да му говори с много любов и топлота. Важно е през 9-те месеца бебето да се почувства желано, да знае, че родителите му го искат и животът им след това ще е много по-пълноценен. Всеки ден бъдещата майка може да си представя как ще изглежда детето й, да го обгръща с позитивни чувства, да го дарява с любов.

  Има ли мисли, които трябва да избягва бременната?
  Важно е през бременността жената да избягва притесненията и да не допуска т.нар. „токсични мисли”. Това са емоции като омраза, гняв, страх. Те са изключително опасни както за бременната, така и за бебето.

  Може ли позитивното мислене да помогне на бъдещата майка да се справи със здравен проблем?
  Позитивното мислене не е решение на всички проблеми, но е крачка към отстраняването им. Все пак лекарите също са неизменна част от процеса. Добре е бременната да е убедена, че е здрава, да има т.нар. „здраво съзнание”.

  Кога и по какъв начин детето може да започне да прилага методиката на позитивното мислене?
  Децата възприемат бързо. Ето защо още от момента, в който детето проговори, е добре майката да започне да го учи на позитивизъм. Едва на 4–5-годишна възраст обаче малчуганите могат осъзнато да визуализират и да се стремят към позитивизъм. Важно обаче е системата на образование при децата да е много забавна. За малките всичко трябва да е свързано с игри. Родителите могат да им разказват приказки, да ги увличат в спортни занимания.

  На какви принципи се базира вашата система?
  Предметите, хората, събитията – всички те носят вибрации.  Когато човек работи със силата на съзнанието си, той може да ги привлича към себе си. Не е нужно човек да се доверява сляпо на системата за позитивното мислене, а може сам да я изпробва. Най-простият принцип е всеки ден по 10–15 минути на ден бременната да си представя онова, което копнее да й се случи. Важно е ясно да формулира желанието си и то да е положително. Да избягва отрицанията в мислите си. Резултатите ще дойдат след няколко месеца.
  Важно обаче е да знае, че понякога подсъзнанието може да изиграе лоша шега. То трудно се контролира. Бременната може да потърси проблем в подсъзнанието си, като използва често повтарящи се модели в живота си. Ако постоянно среща проблеми в работата си или пък има материални притеснения или здравни проблеми, значи нещо в подсъзнанието й блокира пътя към успеха. Именно натам трябва да насочи усилията си и всеки ден да се опитва да променя заложената матрица в подсъзнанието си.

  Много хора не вярват във вашия метод?
  Обикновено най-големите скептици се превръщат в най-убедените ми последователи. Методът на позитивното мислене работи. Убеждавал съм се стотици, хиляди пъти. Не принуждавам никого да го изпробва, а само предлагам система за промяна на живота. Често хората се отказват, защото не са достатъчно упорити. Системата работи, но прилича на упражнения във фитнес залата – за да се постигне резултат, трябват постоянни тренировки. Не става бързо. Ако се откажете след първата седмица, може да вините само себе си.


  Мая Ковачева

  Още в Споделено

  Дневник. Историята на Стойка

  Наградата от миналия брой спечели Мама: Стойка Гъркова, 33 год., детска учителка, София Тати: Илия Гърков, 30 год., ВиК специалист, София Бебе: Пламен Гърков, 4… Прочети още »
  9 Месеца

  Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

  Оставете коментар

  Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  Калкулатори
  Овулационен калкулатор
  Изчислете най-добрите дни за зачеване
  Калкулатор бременност
  Изчислете вашата гестационна седмица
  Калкулатор за пола на бебето
  Вижте момиче или момче очаквате
  Калкулатор за кръвна група
  Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
  Най-новото от "9 месеца"
  Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
  Bebino шампоан - вълшебства за бебета
  beb2
  Bebino сапун - син - вълшебства за бебета
  beb3
  Bebino пудра - синя - вълшебства за бебета
  Beb1
  Инфлуцид - Първа линия на защита от вируси
  infl
  Шуслерова сол №3 - За "железен" имунитет
  sh