28 Мар 2005

  Син или дъщеря?

  Публикувана в Планиране
  Оценете
  (0 гласа)

  Повече от половината бъдещи майки не се интересуват от пола на бебето, за тях е все едно дали ще отгледат син или дъщеря. Това сочи последното проучване на списание “9 месеца” сред бременните в цялата страна.
  Има и жени, които не могат да се преборят със себе си и силно копнеят да прегърнат момиченце или момченце. Те всячески се борят с тази несправедливост на природата – да не можеш да избереш пола на детето си, и се опитват да повлияят на това чрез какви ли не трикове. Някои бъдещи майки се стремят да съобразят зачеването с определена фаза на луната, други ядат само зеленчуци, трети се обличат в жълто… “Исках момиче и направих всичко възможно да го имам. Ядях специални храни, поставях панделки под леглото, внушавах си и изпращах сигнали на бебето”, признава манията си 23-годишната Нелина Попова, посещавала С “9 месеца” на училище. След всичко тя наистина родила момиче. Но дали това е резултат от усилията й, или просто случайност? Няма никакви научни доказателства желанието на майката да влияе върху пола на детето. Има бременни, които изпадат в депресия, след като разберат, че желанието им за пола на детето не се е изпълнило. Подобно разочарование може да повлияе негативно върху отношението към бебето. Трябва да повярвате, че всичко зависи от хромозомите и полът се определя в момента на зачеването. Нито внушението, нито храните могат да променят този факт.
  Обикновено желанието за момиче или момче идва след 3-ия месец. Преди това жената все още не осъзнава добре какво се случва с нея. Това е периодът, когато преминават неразположенията на организма и бебето вече не е митологично създание, а се възприема като нещо съвсем реално.
  Най-често жените се пристрастяват силно към желанието да имат момче или момиче. За мъжете това е просто случайност, игра на природата. Случва се, разбира се, бъдещите татковци да настояват само за син, който да продължи рода и името.

  Момиче
  По-голям процент бъдещи майки искат момиче. Ако една жена държи да има дъщеричка, вероятно има нужда всеки ден да вижда своето малко копие. Бременните, които мечтаят за момиче, се страхуват от непознатото, а отглеждането на момче е точно това за тях. Дамите, които искат дъщеря, са по-нежни, майчиният инстинкт при тях е по-силен, но те са и по-незрели. Във фантазиите си представят как заедно с момиченцето ще пазаруват, ще ходят на фризьор, ще играят с кукли. Чрез желанието за дъщеря бъдещата майка иска да се върне в детството и отново да изживее всичко. От друга страна, бременната може да мечтае за дъщеря, която ще постигне онова, което тя не е успяла.

  Момче
  Силното желание да има момче на всяка цена означава, че жената е несигурна в себе си и се страхува дъщерята да не я засенчи. Някои бъдещи майки не се харесват. Те се боят, че момичето им ще стане тяхно умалено копие. Случва се и жената да се притеснява: “Ами ако един ден тя заеме моето място вкъщи?!”
  От друга страна, момичето може да изисква прекалено много внимание и грижи, а момчето най-вероятно ще се справя само. Това е още една причина бъдещата майка страстно да копнее за момче.
  Има и случаи, при които бременната е имала лоши отношения със собствената си майка и не иска това да се повтори на никаква цена.

  Още в Споделено

  Супер е да си бременна през... февруари

  Февруари е толкова къс месец, че докато се обърнеш с чаша топло мляко в ръка и купчина палачинки, и половината вече е минал. Какво ли… Прочети още »

  Оставете коментар

  Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  Калкулатори
  Овулационен калкулатор
  Изчислете най-добрите дни за зачеване
  Калкулатор бременност
  Изчислете вашата гестационна седмица
  Калкулатор за пола на бебето
  Вижте момиче или момче очаквате
  Калкулатор за кръвна група
  Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
  Най-новото от "9 месеца"
  Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
  Bebino шампоан - вълшебства за бебета
  beb2
  Bebino сапун - син - вълшебства за бебета
  beb3
  Bebino пудра - синя - вълшебства за бебета
  Beb1
  Инфлуцид - Първа линия на защита от вируси
  infl
  Шуслерова сол №3 - За "железен" имунитет
  sh