10 Май 2019

  За да имате здрави деца, избирайте душевно здрави партньори

  Публикувана в Планиране
  Оценете
  (1 глас)

  Кой е той

  Зор Алеф (псевдонимът на Анатолий Александрович Руденко) е роден през 1976 г. в Москва в семейството на руския поет Александър Руденко и известната българска лечителка Иванка. Ранното си детство прекарва в старопланинското село Раковица в дома на прабаба си Мара, знахарка и лечителка. От 13-годишeн се занимава с целителска и духовна практика. Бързо става известен като духовен учител, автор на мистични научнопопулярни трудове и целител. През 2000 г. създава Школата на Единното учение. Под негово ръководство работят отделения на школата в Москва, Санкт Петербург, София и други градове в България, Русия, Финландия и Кипър.

  Здравейте, Зор, как да изберем правилния партньор, с когото да изградим божествена връзка и да създадем нов живот?

  Преди всичко много ми харесва термина, който си избрала – божествена връзка. Трябва да се замислим върху това, че без да има духовна връзка, зачеване на кармично необременена душа е невъзможно. Ако между двама души не съществува този висок контакт между мислите, идеалите, мечтите, стремежите, ако те не са дълбоко загрижени за душата на другия, винаги ще се привличат кармично обременени души. Преди всичко е важна любовта между двамата. Преди да е дошло детето, преди двамата да са се осъзнали като родители, любовта трябва да е като пречистващ пламък за тях. За съжаление, в обществото ни все по-често сме свидетели на друго явление – хората използват отношенията си, за да получават жизнена сила, храна за егото си и по всякакъв начин използват другия човек.

  Преди всичко трябва да се стремим към любов, да се замислим кои неща в нас самите, в личността ни, във възгледите ни, в идеалите и принципите, които следваме, са противоположни на идеята на любовта. Трябва да избистрим за себе си идеята на любовта.

  Избирайте партньор, който да е свободен от материалистични възгледи, не някой, който живее с убеждението, че всичко пред него може да бъде изядено или употребено. Материализмът, егоизмът, егоцентризмът са противоположни на идеята на любовта, а любовта е отдаване, щедрост, служене на душата на другия.

  Какво още е важно, за да изградим пълноценна връзка и да имаме здрави деца?

  Да избираме психично адекватен партньор. Ако душевното здраве на партньора ни вдъхва съмнение, по-добре да не встъпваме в такива отношения. Това е игра, в която повечето хора губят. Бъдете внимателни за това в процеса на опознаването. Заслепяването на чувствата не бива да скрива от нас неща като мрачна ревност и други психопатологични нагласи, всевъзможни тежки ментални обременявания, склонност за живеене в илюзия и неприемане на чуждо мнение. Бракове, в които дори само един от двамата има подобни нагласи, обикновено са нещастни. Тук ние опираме до самия въпрос за хармоничната и здрава любов. Бих препоръчал на повечето хора, ако не се чувстват хармонично в едни отношения и виждат, че патологичните нагласи са здраво вкоренени в другия, независимо колко силни са чувствата, да прекъснат връзката.

  Повечето хора живеят с усещането, че всичко ще се нагласи някак от само себе си.

  Така не се случва. Ако ти нямаш точни знания, принципи и правила и нямаш непоколебимост в своите убеждения или изобщо нямаш убеждения, обикновено животът става много объркан после объркваме и децата, които се раждат след това. Ето защо е тази жестока агресия сред тийнейджърите. Затова толкова силно са пострадали ценностите. Лесно е да кажем, че всичко е заради американското кино, заради интернет или порно сайтовете. Причината е по-дълбока – това е тоталната ментална дезориентираност на родителите, които не са се погрижили да изградят ценностна система. Това са родители, които не знаят в какво вярват и за какво живеят.

  Желанието да сме родители е напълно естествено за всяко човешко същество, но ние забравяме, че освен желание е и висш дълг и продължението на рода в никакъв случай не е единственият смисъл на това тайнство. Бащинството и майчинството са начин за собствено духовно израстване. Това е призвание, че ти ще си в ролята на духовен наставник, а не на биологичен родител. Петър Дънов казва, че майка е не тази, която е родила, и дори не тази, която е възпитала, а тази, която е вдъхнала божественото в сърцето и душата на детето. Тоест майчинството и бащинството – това е зов за развитие. Ти носиш отговорност за една нова човешка душа, която идва чиста и неопетнена с деяния в този живот. И в този живот ти имаш възможност да послужиш за разгръщането на великолепието на тази душа. Това е свято тайнство. Трябва да се свалят обувките от краката, както е писано в Библията. Моисей вижда горящия храст и преди да му се яви Господ, чува глас: „Не доближавай това място, свали обувките от нозете си, защото земята, на която стоиш, е свята”. По такъв начин ние трябва да се отнасяме към бъдещото си дете, като към свята земя, в която влизаме, за да творим тайнството, за да служим, за да помагаме, за да свещенодействаме, за да сме съратници и помощници, а не господари, експлоататори или хора, които ще калкират върху друга душа собствените си заблуди и глупости.

  Какво е мнението Ви за зачеването инвитро?

  Инвитрото не е обременяващо греховно или порочно. То е прекрасен начин бездетните родители да имат деца. Но помнете, че при него важат същите правила, както при нормалното зачеване. Когато детето расте в утробата, майката го осъзнава като част от своето физическо астрално тяло, тя и мъжът до нея го даряват със своята любов. Детето расте в съвместната аура на партньорите.

  Много е тъжно, ако майката преминава през бременността си сама. Аурата й е лишена от необходимите качества, сили и състояния на мъжката енергия, с които се дарява детето още от утробата – смелост, решителност, воля, непоколебимост, добра структура на съзнанието. Това са качества на мъжката природа, докато женската природа има други качества.

  Как да постъпим, когато липсва единият от родителите?

  Тогава задачата на другия е да поеме липсващата функция. Тук в никакъв случай не омаловажаваме необходимостта майката да срещне достоен и адекватен мъж и обратното – бащата, за да могат те да дадат на детето необходимата майчина и бащина енергия. Но все пак трябва да се помни, че коренът на бащината и майчината енергия е във всеки от родителите. Всеки от родителите притежава и мъжка, и женска природа.

  Ако един мъж трябва да отглежда детето си сам, той е длъжен да му даде и майчината, трепетна, нежна, обгрижваща, разбираща, приемаща, неосъждаща любов. Ако една майка е останала сама с детето си, тя трябва да развие в себе си воля, решителност, смелост, да предаде на детето принципи, идеали, понятия за чест, непоколебимост пред жизнени изпитания, вяра във висок идеал, цел, стремеж да осъществява своите намерения и да не се огъва пред трудностите. Като цяло хората трябва да се замислят върху качествата на своята собствена природа.

  Как да се подготвят родителите за зачеването?

  С духовна практика, с усамотение и пречистване. Да се освободят от грубите страсти. Най-доброто, което могат да направят, е да се обърнат към учението на мъдростта. Да потърсят представа за истината, за космическия закон, за божествената мъдрост. Важно е да се чете духовна литература, да се изпълняват хармонизиращи практики. Да се направи равносметка на живота досега. Да се очистим чрез дълбоко разкаяние и осъзнаване от всичко, което е пораждало тъмнина и невежество в живота ни. В социума хората често казват: „Ще ти направя дете”, „Да си направим дете”. Трябва да осъзнаем твърдо и ясно, че не сме собственици или хора, които са направили това дете. Родителите нищо не правят. Те не създават живота, те са проводници на живота. Трябва да се изчистим от порочни практики, от пушенето, от злоупотребата с алкохол, да се откажем от грубата реч и мръсните думи, както и от невъздържаното поведение. Всичко това оставя отпечатъци в детето. Добре е подобно осъзнаване да ни ръководи поне една година преди да създадем дете, за да се очистят астралните ни тела.

  На повечето хора не им пука, когато се готвят да стават родители. Те не разбират, че тези тежки отровни елементи, които внасят във физическите си тела, ще рефлектират неизбежно върху здравето на детето. Макар че детето като по чудо може да се роди здраво и при такива родители, всичко това се проявява малко по-късно, тъй като алкохолът, никотинът, наркотиците, преяждането не са прости физически елементи. Те енергийно взаимодействат със света. Умовете, съзнанието, вибрациите и енергията на родителите в този случай са смъкнати много ниско, трептят в нехармоничен режим при подобен тип хранене, мислене и поведение. Ако искаш да ставаш родител, това е първата червена лампа, която трябва да светне – намери начин да построиш живота си.

  Разговора проведе Драгомира Иванова

  Още в Новини

  Броят на акушерките у нас е намалял

  Всяка година около 500 български акушерки избират да работят в чужбина заради по-добрите условия на труд. 95% от новозавършилите акушерки избират да работят в чужбина.… Прочети още »
  9 Месеца

  Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

  Оставете коментар

  Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  Калкулатори
  Овулационен калкулатор
  Изчислете най-добрите дни за зачеване
  Калкулатор бременност
  Изчислете вашата гестационна седмица
  Калкулатор за пола на бебето
  Вижте момиче или момче очаквате
  Калкулатор за кръвна група
  Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
  Най-новото от "9 месеца"
  Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
  Bebino шампоан - вълшебства за бебета
  beb2
  Bebino сапун - син - вълшебства за бебета
  beb3
  Bebino пудра - синя - вълшебства за бебета
  Beb1
  Инфлуцид - Първа линия на защита от вируси
  infl
  Шуслерова сол №3 - За "железен" имунитет
  sh