26 Окт 2007

Повече отрицателни емоции, по-рисков избор

Оценете
(0 гласа)

Отрицателните емоции влияят на ин витро оплождането. Анализът на настроението на жени по време на лечение за ин витро оплождане открива съществена връзка между отрицателните емоции и успеха при имплантирането на няколко ембриона в матката. Намаляването на честотата на многоплодната бременност при този вид оплождане изисква имплантиране на по-малък брой (в идеалния случай на един) ембриони. Много жени обаче се противопоставят на това или защото предпочитат многоплодна бременност, или защото са готови да поемат риска пред опасността да не забременеят. Специалисти от Лондонската университетска болница са проучили каква е връзката между настроението и многоплодната бременност при ин витро оплождането. За целта 129 жени, лекувани за инфертилитет (безплодие), са попълнили два вида въпросници за оценка на настроения като безпокойство, депресия, гняв и изтощение, както и на стреса, породен от социални, сексуални и партньорски фактори. След това жените са посочили предпочитанията си към едно-, дву- и триплодна бременност, при което като най-слабо рискова е оценена едноплодната, а с най-висок риск – триплодната бременност. Жени, при които преобладава негативното настроение, избират по-рисковите варианти при ин витро оплождането. Вероятно обяснението е, че отрицателните емоции карат жените съзнателно да направят по-рисковия избор.

Още в Любопитно

Страст и бебе?

Когато от двама станат трима, отношенията се усложняват, особено за жената. В Нова Гвинея появата на бебето води автоматично до пауза в отношенията. Това не… Прочети още »
9 Месеца

Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Крем Живокост-балсам
Untitled 4
Крем Бифлекс
Untitled 3
Крем Антисиняк-Експрес
123456654321
Крем Антисиняк-Експрес с гримиращ ефект
Untitled 1
Бочко Крем при подсичане и кожни раздразнения Смрадлика
krem smradlika 2
Верен помощник при появата на първите признаци на подсичане и кожни раздразнения 40мл и 65мл