14 Май 2009

Сайт за професионална реализация он-лайн

Публикувана в В помощ на мама
Оценете
(0 гласа)

Нов сайт ще помага на майките да работят от дома си по време на майчинството. „Настоящата идея се роди от разказите на майки, които се чувстват професионално и социално непълноценни по време на своето майчинство, както и на жени, които „обмислят” (отлагат) своето майчинство заради страха от загуба на професионална квалификация и социално самочувствие по време на своята изолация от „активното общество” разказва Александра Антонова.

Младата майка си е поставила за цел да привлече съмишленици от различни организации, фирми, големи работодатели, майки и медии за създаването и стартирането на новия сайт за професионална реализация.

Списание „9 месеца” също застана зад идеята и вече се допитва до посетителите на сайта си. 70% от попълнилите анкетата са категорични, че искат да работят он-лайн, а  близо 18% са склонни да опитат, за да поддържат професионалния си и социален тонус.

Разколебаното професионално и социално самочувствие на съвременната жена я връща по-бързо на работа като създава вътрешносемейни проблеми от различно естество: непълноценно отглеждане на децата в детските градини, усложняване на отношенията със семейните партньори, неефикасно протичане на възпитателния процес, категорична е Александра. Тя вече е направила списък на професиите, които могат да бъдат упражнявани пълноценно и от дома. Такива са: преводаческите услуги; създаване, редактиране и коригиране на текстове от всякакъв характер; юридическите консултации; счетоводни консултации; медицински консултации; инженерно-проектантска дейност; рекламно обслужване: създаване и консултиране на дизайн на рекламни брошури, текстове, клипове и всякакви  други форми на рекламно представяне; създаване и консултиране на дизайн от всякакъв характер – на книжни издания, интериор, екстериор и др.;  произвеждането и предлагането на дизайнерски стоки; разработване на всякакъв вид програми, електронни сайтове, игри и др.

Александра Антонова е уверена, че идеята ще намери още съмишленици и ще бъде реализирана.

Още в Новини

Най-голямото семейство във Великобритания

Най-голямото семейство в цяла Великобритания се очаква да стане още по-голямо по-късно тази година. Сю и Ноъл Радфорд от Хишам, графство Ланкашър, обявиха щастливата вест… Прочети още »
9 Месеца

Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Крем Живокост-балсам
Untitled 4
Крем Бифлекс
Untitled 3
Крем Антисиняк-Експрес
123456654321
Крем Антисиняк-Експрес с гримиращ ефект
Untitled 1
Бочко Крем при подсичане и кожни раздразнения Смрадлика
krem smradlika 2
Верен помощник при появата на първите признаци на подсичане и кожни раздразнения 40мл и 65мл