21 Дек 2005

Четете заедно

Оценете
(0 гласа)

Четенето има благоприятен ефект върху вашето дете. Това е занимание, което стимулира ума и развива въображението. Заедно с това то помага за емоционалното развитие на малкото човече. Отделяйте най-малко 20 минути на ден, за да четете на бебето. Повечето детски книжки са кратки и отнемат съвсем малко време, затова разпределете четенето сутрин, обед и вечер – така задачата няма да ви се струва непосилна. Ако не можете да сте непрестанно с детето, помолете този, на когото го поверявате, да му чете. До 6-месечна възраст повечето деца показват слаб интерес към четенето, но бъдете сигурни, че думите ви ще стигнат до вашето дете.
Създавайте на бебето приятни спомени. Прегръщайте го, дръжте го в скута си или го поставяйте да лежи заедно с вас на леглото, докато му четете. Добре е да му казвате как да се отнася към книгите. Обяснете му, че те са специални вещи, които не бива да се дъвчат, късат или драскат. Може да решите въпроса, като давате на детето залъгалки, които отвличат вниманието му.
В случай че детето е по-голямо, но няма желание да чете, не го насилвайте. Рискувате да го отегчите. Ако слънчицето ви започне да губи интерес, докато му четете, привлечете вниманието му, като преправяте гласа си, смеете се и внасяте разнообразие в сюжета. Със сигурност ще забележите, че любопитството му се е възобновило.

Още в Мнението на специалиста

Бебето ми се поти обилно. Това симптом за претопляне ли е или за нещо друго?

Зависи Обилното потене може да е само симптом за претопляне. Знак, че трябва да редуцирате облеклото на бебето – през лятото да е с голи… Прочети още »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Крем Живокост-балсам
Untitled 4
Крем Бифлекс
Untitled 3
Крем Антисиняк-Експрес
123456654321
Крем Антисиняк-Експрес с гримиращ ефект
Untitled 1
Бочко Крем при подсичане и кожни раздразнения Смрадлика
krem smradlika 2
Верен помощник при появата на първите признаци на подсичане и кожни раздразнения 40мл и 65мл