05 Фев 2020

Международен експерт консултира изследване за работната сила в ранното детство

Публикувана в Новини
Оценете
(1 глас)

Д-р Ян Петерс, международно признат експерт в сферата на качеството на образованието и грижите в ранна детска възраст, ще консултира  изследователския екип на фондация „За Нашите Деца“, който провежда  изследване за ролята на професионалистите, работещи с деца в ранна възраст и техните семейства.[1]Със своята експертиза и богат международен опит, д-р Петерс ще подкрепи изработването на дизайна и методологията на изследването. То ще предложи добри практики и препоръки за формиране на политики, засягащи работата на професионалистите в периода на ранното детско развитие в България.

Д-р Ян Петерс е един от основателите на Центъра за изследвания и иновации в сферата на ранното детско развитие към университета на град Гент, Белгия и негов директор от 1989г. Центърът е признат за изследователска институция от федералното правителство на Белгия. Има докторска степен „Висококачествен професионализъм в сферата на образованието и грижата в ранна възраст във Франция, Англия, Нова Зеландия, Дания и Белгия“ и богата история на университетски преподавател в университети в Брюксел, Гент и Будапеща. Автор е на две книги по темата и е редактор на множество трудове, включително публикации на Европейската комисия, Европейския парламент, УНИЦЕФ, ЮНЕСКО и др.

Той притежава 21-годишен опит в сферата на изследванията за качеството на работната сила в ранна детска възраст, през последните 13 се фокусира върху изследвания, свързани с политиките в тази сфера. В продължение на 7 години е бил член на Борда на Международна асоциация „Стъпка по стъпка“ – международна мрежа от неправителствени организации в 35 страни от Централна и Източна Европа и Централна Азия. Фондация „За Нашите Деца“ е член на асоциацията и работи съвместно с нейните членове по различни проекти. От 2014г. той е консултант на УНИЦЕФ, където анализира качеството на достъп до образование и грижа в ранна възраст в различни европейски държави, сред които Сърбия, Албания, Косово и др.

 

[1] Изследването е част от проекта „България расте с децата си“, който се реализира с финансовата подкрепа на Фонд Активни граждани по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Още в Развитие

Осмият месец

Какво може На осем месеца детето вече почти не остава в положение по гръб. То предпочита да е по корем, защото така най-добре може да… Прочети още »
9 Месеца

Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Bebino шампоан - вълшебства за бебета
beb2
Bebino сапун - син - вълшебства за бебета
beb3
Bebino пудра - синя - вълшебства за бебета
Beb1
Инфлуцид - Първа линия на защита от вируси
infl
Шуслерова сол №3 - За "железен" имунитет
sh