04 Окт 2017

Официалното откриване на детска градина Албертино

Публикувана в Новини
Оценете
(0 гласа)

Нова детска градина с формата на замък вече посреща децата в царството на приказките. Официалното откриване на детска градина „Албертино“ се състоя на 3 октомври в София и беше уважено лично от г-н Димитър Дилчев, кмет на район „Студентски“, където се намира самата градина. Той сподели, че новата детска градина е ценна придобивка за района и благодари на г-н Мирослав Печев за значимата инвестиция. В своето слово г-н Мирослав Печев, създал приказния детски замък „Албертино“, сподели: „Нашите деца заслужават щастливо детство и вярвам, че тук в „Албертино“, те ще го имат.  Аз самият съм един щастлив и горд баща, и именно моят син Алберто ме вдъхнови да създам този замък. Надявам се, че детска градина „Албертино“ ще се превърне в дом на знанието, където всяко дете ще разкрие и усъвършенства своите таланти и заложби, ще расте и укрепва в грижи и внимание.“

Сред гостите, които уважиха празника на детска градина „Албертино“ бяха: Ники Кънчев, Теди Велинова заедно с детето си, Лора Караджова и дъщеричката й, проф. Любомир Стойков, народният представител Юлиан Ангелов със съпругата си и детето им, Гери Дончева, Росица Стойчева, Диди Стоянова, моделът Никол Предьова и други, сред които имаше и много родители и деца. Водеща на събитието беше певицата и актриса Марина Кискинова, а за чудесното настроение на гостите се погрижиха децата от „Бон-Бон“.

Детска градина „Албертино“ прилича на истински дворец, в който всяко дете  ще има възможност да разкрие и развие своите таланти, заложби и да има щастливо детство. Детската градина ще работи на кабинетен принцип, като в сградата, която е разположена на 4 етажа, са обособени 5 кабинета – по математика, природен и социален свят, български език и литература, кабинет по английски и италиански език, и кабинет по музика. Детската градина разполага също с медицински кабинет, трапезария, голям модерно оборудван физкултурен салон и двор с детски площадки. Капацитетът на детското заведение е 76 деца, като групите ще бъдат малобройни (до 14 деца), с които ще работят млади и висококвалифицирани специалисти педагози.

В „Албертино“ е създадена специална подкрепяща среда, в която децата да усъвършенстват своите моторни и сензорни умения и да придобиват знания на базата на собствения опит. Тези идеи, подходи и практики, описани от Мария Монтесори, се прилагат в образователно-възпитателния процес в приказната детска градина „Албертино“. Екипът на доц. Веселин Дафов ще работи с децата в различни организирани и допълнителни форми на педагогически взаимодействия по „Философия с деца“. Ще се извършват естествени за децата действия: те ще играят, говорят, пеят, рисуват, моделират, ще се превръщат в мислители и откриватели.

Мисията на детска градина „Албертино“ е да осигури оптимални условия за всяко дете. В нея то ще може да придобие съвкупност от компетентности – знания, умения и отношения, необходими за усвояване на езика и ранната му социализация, за да премине успешно към училищното образование. В детска градина „Албертино“ децата ще имат всички необходими условия да запазят своята уникалност, като проявят способностите и развият талантите си. В новооткритото детско заведение ще се създават условия за реализиране на държавните образователни стандарти за цялостно развитие на детската личност според  възрастта, потребностите и детските интереси.

Цел на педагозите в „Албертино“ ще бъде всяко дете да се чувства щастливо, защитено, подкрепяно, разбирано и уважавано, като се гарантират физическото и психическото му здраве, както и социалното, познавателното, емоционалното, личностното и творческото развитие. Преподавателите ще създават условия за ранно откриване на заложбите и талантите на всяко дете и ще насърчавато развитието и реализацията им. Предвидено е използването на диагностичен инструментариум за установяване на силните и слабите страни на детето и за изграждане на адекватна технология за усъвършенстване на опита му според образователните цели. Децата ще бъдат възпитавани в толерантност и уважение към националната, културната, езиковата, етническата и религиозната идентичност, както и към хората с увреждания.

Детска градина „Албертино“ е перфектният център за щастливи родители, търсещи и намиращи спокойствие, подкрепа и сътрудничество, обединени от общата идея за успешно развитие на децата.

Още в Традиции и обичаи

Съдбовни предсказания

Едни от най-древните представи на хората, населяващи Стария континент, са свързани с предсказанията за съдбата на новороденото според деня и месеца на неговото раждане. Така… Прочети още »
9 Месеца

Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Душ гел & шампоан за деца с портокал
EN CMYK Orange Kids ShowerShampoo
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 30
00 RGB SUN Baby Kids SPF 30 150ml 24047700 PAC
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 50
00 RGB SUN Baby Kids SPF 50 50ml 24047400 PAC
Душ гел & шампоан за деца със сладка ванилия
EN CMYK Vanilla Kids ShowerShampoo
Душ гел & шампоан за деца с освежаващ лимон
EN CMYK Lime Kids ShowerShampoo