31 Ян 2018

  Smarty Kids стартира безплатни семинари по безопасен интернет за деца в Пловдив

  Публикувана в Новини
  Оценете
  (0 гласа)

  Инициатори на поредицата са основателите на Фондация Smarty Kids, Иван Станчев и Георги Балабанов. Те предвиждат няколко семинара, в които да бъде осъществен диалог с децата с цел изграждане на технологична грамотност и култура при използване на съвременните технологии и социални мрежи. Ще бъде обърнато внимание и на погрешното отношение към технологиите, което прави от децата зависими консуматори вместо творци на дигитално съдържание и продукти. Срещите са предвидени за 6, 10 и 11 февруари в Пловдив.

  “Целият живот на нашите деца ще премине под влиянието на интернет и новите технологии. Колкото по-рано детето се научи отговорно и безопасно да използва интернет и да познава възможностите, които предоставят новите технологии, толкова по-успешно ще може да участва в обществото на 21-век.”, споделя Иван Станчев, основател и преподавател в Smarty Kids”.

  Въпреки възрастовите ограничения, много деца създават свои профили в социалните мрежи още преди да са навършили 13 години, а според годишния доклад на УНИЦЕФ "Състояние на децата по света през 2017 г.: Децата в дигиталния свят", 93% от българските деца ползват интернет всеки ден, като 87% от тях използват и социалните мрежи. Според посочения доклад 1/3 от българските деца са общували онлайн с човек, когото не са срещали на живо, а 1/5 от тези деца са се срещали с непознат, в резултат на онлайн комуникация.

  Според Георги Балабанов, основател и преподавател в екипа на Smarty Kids,  изграждането на култура на технологична грамотност трябва да започне още от началното училище. Разбирането на технологиите и умението да се борави с тях безопасно, са също толкова важни, както четенето и писането.

  Фондация Smarty Kids обединява професионалисти от различни области, които  споделят време и опит с децата. Вече втора година учителите в нея успешно обучават ученици по програмиране в гр. Пловдив, a целта е да се създаде общност от деца, родители и професионалисти, изградена на принципите на взаимопомощ и доверие. Като ключови компетенции за развитие на децата от фондацията са откроили придобиването на знания и умения по програмиране, финансова грамотност и предприемачество.

  Събитията по безопасност в интернет и отношение към новите технологии са подходящи за деца във възраст 9-12 години. Те ще се проведат в сградата на Търговски център  Grand, етаж 4 (моля, използвайте не централния вход, а този отдясно до клона на FI Bank).

  На 6-ти февруари от 18 часа ;

  На 10-ти февруари от 13 часа;

  На 11-ти февруари от 11 часа.

   

  За повече информация: smartykids.bg

  Още в Новини

  УМБАЛ „ Александровска“ в подкрепа на отглеждане и хранене на децата с астма

  Белодробните  заболявания са един от най-големите здравни проблеми, причиняващи една шеста от всички смъртни случаи по света. Сред тях  водещи са астмата, хроничната обструктивна белодробна… Прочети още »
  9 Месеца

  Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

  Оставете коментар

  Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  Калкулатори
  Овулационен калкулатор
  Изчислете най-добрите дни за зачеване
  Калкулатор бременност
  Изчислете вашата гестационна седмица
  Калкулатор за пола на бебето
  Вижте момиче или момче очаквате
  Калкулатор за кръвна група
  Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
  Най-новото от "9 месеца"
  Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
  Bebino шампоан - вълшебства за бебета
  beb2
  Bebino сапун - син - вълшебства за бебета
  beb3
  Bebino пудра - синя - вълшебства за бебета
  Beb1
  Инфлуцид - Първа линия на защита от вируси
  infl
  Шуслерова сол №3 - За "железен" имунитет
  sh