15 Авг 2019

  Услугите за превенция от изоставяне дадоха шанс на 14 деца

  Публикувана в Новини
  Оценете
  (1 глас)

  И тази година Фондация „За нашите деца“ продължава да работи усилено в името на вярата, че семейната среда е от ключово значение за това едно дете да води пълноценен живот. Благодарение на неизчерпаемата енергия на техните специалисти, за първите 6 месеца на тази година са подкрепени 996 деца, родители и специалисти. Индивидуалният подход към нуждите на хората, които подкрепят, големият набор и високото качество на услугите, които предоставят, увеличават доверието и интереса към тяхната работа.

  Приемната грижа е неизменна част от тези услуги, тя е шанс за децата, лишени от родителски грижи да не попадат и да не живеят в самотата и изолацията на институциите, а да растат в уюта и топлината на семейство. Благодарение на отдадеността и професионализма на специалистите в Центъра по приемна грижа, само от началото на 2019 г., 43 деца са получили любов, уют и грижи в приемни семейства, 9 от тях вече имат своето постоянно семейство – завърнали са се в родното или са били осиновени.

  Детската Къща на фондацията осигурява качествена грижа за децата, които често идват при тях направо от родилното отделение. Само за последните 6 месеца, детегледачките там са помогнали на 8 бебета, лишени от родителска грижа, да получат любовта, индивидуалното отношение и топлината, от които се нуждаят. Две от тези деца са напуснали къщата, едното – в родното си семейство, а другото е осиновено и вече се радва на любовта и вниманието на своето ново семейство.

   Специалистите в двата центъра за обществена подкрепа на Фондацията – в София и Пловдив, работят неуморно в подкрепа на децата в риск и техните семейства. Благодарение на утвърдената вече практика да си сътрудничат с родилни отделения, през първата половина на годината, са успели да предотвратят изоставянето в родилно отделение на 14 бебета. С тяхната подкрепа те ще растат обичани и обгрижвани в родните си семейства. Професионалисти от ЦОП „Св. София“ са работили по 39 случая на реинтеграция от началото на годината и са помогнали децата да се завърнат вкъщи.

  Част от многопластовата подкрепа, която оказва фондацията е за деца с увреждания или трудности в развитието. От началото на тази година са подкрепили развитието на 108 такива деца. Над 150 деца, семейства и специалисти са получили подкрепа само за първите три месеца на тази година по успешно приключилия проект „Грижа в ранна възраст“.

   Неизменна част от работата на Фондацията е обучителната програма за кандидат – осиновителни семейства, които за първите шест месеца на годината са били 71.

   Над 380 са участниците в курсовете за „Първична превенция на раздялата“, „Първи грижи за новороденото“, „Предотвратяване на насилието“, „Семейно планиране“.

  Още в Видове раждане

  Съвети за финала

  Всяка бъдеща майка мечтае за възможно най-лекото раждане. Ако никога не сте стъпвали в родилна зала, някой трябва да ви каже важни неща. Затова помолихме… Прочети още »
  9 Месеца

  Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

  Оставете коментар

  Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  Калкулатори
  Овулационен калкулатор
  Изчислете най-добрите дни за зачеване
  Калкулатор бременност
  Изчислете вашата гестационна седмица
  Калкулатор за пола на бебето
  Вижте момиче или момче очаквате
  Калкулатор за кръвна група
  Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
  Най-новото от "9 месеца"
  Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
  Bebino шампоан - вълшебства за бебета
  beb2
  Bebino сапун - син - вълшебства за бебета
  beb3
  Bebino пудра - синя - вълшебства за бебета
  Beb1
  Инфлуцид - Първа линия на защита от вируси
  infl
  Шуслерова сол №3 - За "железен" имунитет
  sh