29 Май 2006

Другите българи - Цената на голямото щастие

Публикувана в Любопитно
Оценете
(0 гласа)

Казвам се Петя Бен Нун и преди 3 години, точно на 14 февруари – Деня на влюбените, се омъжих за голямата си любов. Съпругът ми е от Израел и животът ми се подреди така, че заминах да живея там.
Завърших магистратурата си в България и последвах любовта си Израел. Сърцето ми е разделено на две, защото едната половина винаги ще остане в България при семейството ми и обичаните от мен хора, а другата ще е тук – при мъжа ми и прекрасното ми дете. Животът ни е добре уреден, но казват, че за голямото щастие се плаща висока цена. Моята цена е да съм далеч от семейството си и само силната ми обич преодолява огромното разстояние. Бременността ми беше планирана и може би затова така приятна и безпроблемна. Наслаждавах се на малкото човече, което расте вътре в мен, но не и на многото килограми, които качих и с които все още се боря. Родих момченце – цели 4.050 кг. Кръстихме го Саги с първата буква на майка ми Снежана. С това исках да изразя безкрайната си обич и признателност за многото безсънни нощи и трудни дни, в които тя не е имала мъжка подкрепа, докато ме отгледа съвсем сама ( "баща ми” ни е изоставил, когато съм била едва на 2 месеца).
Раждането на моето малко момче беше като на филм – точно както бременността, и тези часове бяха много леки за мен. И слава Богу! Със съпруга ми тръгнахме за болницата, без изобщо да подозираме, че
Големият ден е настъпил Решихме да отидем, защото имах обрив по цялото тяло и не знаех на какво се дължи. Мислех, че е от храна, от прах за пране... Оказа се, че е от преносване. Бебето било вече много голямо и му е било време да излиза. То обаче изобщо не искаше да се показва на бял свят, явно му е било удобно вътре, кротуваше си. Лекарите ми казаха, че трябва да остана в болницата и да предизвикат раждането. Контракциите започнаха и зачакахме. Настоявах да ми поставят епидурална упойка и десетина минути по-късно вече не чувствах никаква болка
Чувствах се напълно спокойна! Бях сама в стаята със съпруга ми и майка ми. Гледахме филми, приказвахме си, прехвърляхме каналите, дори един по един сме задрямали и тримата и така прекарахме почти цялата нощ. Чакахме да получа заветните 10 см разкритие. От време на време лекарите идваха, за да проверят дали всичко е наред. А аз питах Офер (съпруга ми) дали имам контракции, защото раждането течеше толкова леко и приятно
Спокойствието и прекрасните спомени от този миг дължа най-вече на Офер – той беше най-голямата ми подкрепа.
И така дойде моментът на раждането! 10 см! Хайде, бебето ще излиза! Моментът беше много интимен. Бях с най-обичаните от мен хора! Детето се появи на бял свят в ръцете на баща си и на акушерката и пред топлия поглед на майка ми. Офер отряза пъпната връв!
Преживяване, което никога няма да забрави! Съпругът ми беше изключително спокоен, както винаги. Сложиха бебето на гърдите ми за малко. Какво чудо! Нямах търпение да се обадя на баба и дядо в България, за да им съобщя новината. Исках да го направя още от родилната стая. Малко след това взеха сина ми и заедно с Офер отидоха да го изкъпят и ваксинират. Аз бях още замаяна. Отново видях Саги малко по-късно, едва след като дойде време за първото кърмене. Той беше вече напълно облечен в малкото си креватче. В мен бушуваха чувства на страх, притеснение, безпокойство от неизвестното, от непознатото, но Офер ми даваше сили знаех, че е до мен и ме подкрепя.
Получих от болницата еднократна парична помощ от около $300, както и много подаръци (пелени за еднократна употреба, заместител на майчината кърма, дискове с музика за деца, безплатни купони за бебешки стоки и още какво ли не). Съседите ни и колегите на Офер бяха много мили, изпращаха огромни букети в болницата. А когато се прибрахме вкъщи, ни чакаше изненада – много балони, цветя и весели надписи, които бяха окачени във всички стаи!
Сега с малкия Саги се гледаме и растем. Мъчно ми е за България, но се опитвам да приема философски ситуацията и да чакам момента на следващата ни среща с моето семейство.

Още в Планиране

Идеалната къщурка

Появата на бебе е съпроводена с много промени. Семейството се допълва с нов член, животът вече става по-различен. Същото се отнася и за подредбата на… Прочети още »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Обувки за прохождане Ricosta Sandy – ако малкото ви момиченце вече можеше да говори, щеше да си ги поиска!
145
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 30
00 RGB SUN Baby Kids SPF 30 150ml 24047700 PAC
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 50
00 RGB SUN Baby Kids SPF 50 50ml 24047400 PAC
Душ гел & шампоан за деца със сладка ванилия
EN CMYK Vanilla Kids ShowerShampoo
Душ гел & шампоан за деца с освежаващ лимон
EN CMYK Lime Kids ShowerShampoo