15 Юни 2008

  Възстановяване на корем след Секцио

  Оценете
  (0 гласа)

  Момичетата ми пишат често, притеснени, че нe могат да си усещат корема след Секцио. Възстановяването е по-бавно, отколкото след нормално раждане, но ви уверявам, че е напълно възможно. Упражнения като в предишните статии са много ефективни, но ако не усещате мускулите си, най-добре е да се върнете на фазата за рехабилитация.

  За кого са тези упражнения:

  1. За всички родили нормално, ако е спряло кървенето.

  2. За всички родили със Секцио, след като сте се върнали към нормалните си ежедневни дейности без болка.

  3. За всички с болки в кръста и по-силно изявена лордоза (извивка) на кръста.

  4. За всички които се опитват да изпълняват упражненията за корем от по-долните статии, без да усещат корема си.

  Програмата, която ще ви помогне да прогресирате безопасно и истински да рехабилитирате мускулите на корема се нарича Сарман, по името на създателката и - физиотерапевтката Шърли Сарман.

  Започнете с базово дишане

  Бележка: за да проверите дали се променя позицията на кръста, може да плъзнете длан под него докато изпълнявате упражненията.

  Легнете по гръб с ръце отстрани, сгънати колене и стъпала на пода. Вдишайте и издишайте спокойно няколко пъти. Оставете кръста да заеме естествената си позиция, не стягайте корема или таза. Поемете въздух дълбоко и докато издишате стегнете коремните мускули, като придърпате пъпа към гръбнака. Концентрирайте се върху стягането на мускулите под пъпа. Когато се научите да ги стягате без да променяте позицията на кръста, вече сте готови да преминете към

  Първо ниво

   

  Легнете по гръб в базовата позиция и издишайте както се научихте в базовото дишане. Без да отпускате мускулите на корема, плъзнете единия крак напред докато го изпънете напълно. Върнете го в изходна позиция и отпуснете корема вдишвайки. Повторете и с другия крак. Целта ви е да може да изпълните по 20 повторения на крак без да променяте позицията на кръста. След това може да преминете към

  Второ ниво

   

  От базовата позиция със свити колете, издишайте, стегнете корема и повдигнете едното коляно към гърдите. Изпънете крака напред, свийте отново коляното, върнете стъпалото на земята и вдишайте, отпускайки корема. Не забравяйте да не променяте позицията на кръста. Когато достигнете 20 бройки с всеки крак правилно, може да преминете към

  Трето ниво

   

  Свийте колене към гърдите и стегнете корема. Издишайте и задръжте единия крак свит, докато спускате другия към пода, поддържайки коляното сгънато в същата позиция. Започнете с 1-5 повторения и стигнете до 20, без да променяте положението на кръста.

  В началото ще може да изпълнявате само упражнението от първо ниво, но когато успеете да изпълните и всички повторения от трето, с много по-голяма лекота ще може да опитате предната и странична лакътна опора и да усетите как корема ви работи истински.

  Галя Толкингтън, NSCA-CPT

  Още в Развитие

  Категорично не

  След 4-ия месец детето ми започна да ме удря, скубе, дере... Агресия ли е това? Чрез вас детето изучава света. Съвсем естествено е да се… Прочети още »

  Оставете коментар

  Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  Калкулатори
  Овулационен калкулатор
  Изчислете най-добрите дни за зачеване
  Калкулатор бременност
  Изчислете вашата гестационна седмица
  Калкулатор за пола на бебето
  Вижте момиче или момче очаквате
  Калкулатор за кръвна група
  Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
  Най-новото от "9 месеца"
  Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
  Bebino шампоан - вълшебства за бебета
  beb2
  Bebino сапун - син - вълшебства за бебета
  beb3
  Bebino пудра - синя - вълшебства за бебета
  Beb1
  Инфлуцид - Първа линия на защита от вируси
  infl
  Шуслерова сол №3 - За "железен" имунитет
  sh