26 Сеп 2006

Отново във форма

Оценете
(0 гласа)

Корем на бременна – звучи закръглено и респектиращо. За съжаление означава и доста свръхкилограми. Предлагаме ви бърза фитнес програма, чрез която по-бързо ще влезете в дънките отпреди раждането.

За корема

 • Легнете по гръб, сгънете краката в коленете, стъпалата да висят свободно във въздуха. Притискайте с длани бедрата. Стегнете мускулите на корема и тазовото дъно и натискайте в обратната посока. Дишайте.
 • Вариант: Лявата ръка натиска десния крак, след това сменяте.

  За седалището

 • Легнете по гръб, сгънете краката в коленете, опрете стъпалата на пода, изпънете ръцете покрай горната част на тялото. Стегнете седалището и тазовото дъно и ги повдигайте бавно нагоре, докато горната част на тялото и краката образуват права линия. Задръжте и отпуснете.
 • Повдигнете леко седалището и последователно изпъвайте първо единия, после другия крак във въздуха, задръжте и отпуснете.

  За гърба
  Седнете върху топка или на стол, наведете леко напред горната част на тялото и леко се подпрете с едната ръка. Повдигнете другата ръка до височината на главата и я задръжте там. Променяйте положението на китката, така че палецът, гърбът на ръката, дланта и кутрето последователно да сочат нагоре. След това сменете ръката.

  За талията

 • В изправено положение наклонете горната част на тялото настрани и протегнете едната си ръка високо над главата. След като повторите 5 пъти, сменете страните.
 • Легнете на една страна и се подпрете с едната ръка. Повдигайте бедрото и седалището от пода, докато тялото ви образува права линия. При това не се накланяйте назад или напред. Тренираните могат да повдигат и горния крак и свободната ръка.

  За гърдите

 • Седнете на стол или върху топка и сложете допрените си една до друга длани пред гърдите. Палците да се допират до гръдната кост. Притискайте дланите здраво в продължение на няколко секунди, след това отпуснете и повторете.
 • Легнете върху топката за гимнастика с опрени на нея бедра и се подпрете с длани на пода. Бавно сгъвайте и разгъвайте лактите. Никога не ги разгъвайте обаче напълно! При проблеми със ставите на китките можете да се подпрете и на юмруците си.

 

Още в Бременност по седмици

Нормално е да се страхувате

Как мога да разбера, че съм в депресия през бременността? Най-често депресията се проявява след раждането на бебето. Възможно обаче е бъдещата майка също да… Прочети още »
9 Месеца

Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
 • Последно публикувани
 • Най-четени
Обувки за прохождане Ricosta Sandy – ако малкото ви момиченце вече можеше да говори, щеше да си ги поиска!
145
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 30
00 RGB SUN Baby Kids SPF 30 150ml 24047700 PAC
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 50
00 RGB SUN Baby Kids SPF 50 50ml 24047400 PAC
Душ гел & шампоан за деца със сладка ванилия
EN CMYK Vanilla Kids ShowerShampoo
Душ гел & шампоан за деца с освежаващ лимон
EN CMYK Lime Kids ShowerShampoo