Реклама

„9 месеца“ – философия

Списание „9 месеца“ е специализирано издание за бременност и майчинство. Изданието се ръководи от една основна цел – да е полезно четиво, което представя експертна, актуална и интересна информация. Списанието е и средство за ежемесечна комуникация между своята аудитория и водещите български специалисти в областта.

„9 месеца“ – история

1996 На българския издателски пазар се появява първото специализирано издание  за бременност и майчинство – „9 месеца“ (тираж: 5000, обем: 32 стр.). Амбицията на създателите му е да запълни една липсваща ниша в издателския бранш – издание, което компетентно да подпомага и информира бъдещите и настоящите родители за всичко, свързано с раждането и отглеждането на детето.
2014 Списанието отбелязва своя 18-годишен юбилей. Изданието се е превърнало в запазена марка и в добре познато и любимо четиво на няколко поколения родители. Сега „9 месеца“ е с по-висок тираж (10 000), по-голям обем (96–128 стр.) и с постоянно нарастваща аудитория (месечна сумарна аудитория: 40 000, присъствие в социалните мрежи: 212 000 активни потребители във Фейсбук). Сред авторите му са утвърдени специалисти в областта на акушерството и гинекологията, педиатрията, психологията, сексологията и педагогиката.

„9 месеца“ – читателска аудитория

Списанието е подходящо за широк кръг читатели – мъже и жени, но все пак главната аудитория, към която то е насочено, е модерната жена, която иска да бъде информирана за всичко, свързано с един от най-важните периоди в живота ù – да бъде майка. Очакванията ù са не просто да получи експертно мнение по въпроси, свързани с бременността и родителството, но и актуална информация за случващото се в света около нея – мода, култура, козметика...

Проучванията на читателската аудитория на „9 месеца“ показват: 

Пол
Жени: 76% 
Мъже: 24% 

Социален статус
Заети: 69%
Незаети: 21%
Учащи: 10%

Възрастова група
между 15 и 25 години: 15%
между 26 и 35 години: 46%
между 36 и 45 години: 27%
между 46 и 54  години: 12%

Месечен доход
до 500 лв.: 7% 
до 1000 лв.: 24% 
над 1000:  28%
нямам личен доход: 31% 
(в отпуск по майчинство)

Едно списание се чете минимум от четирима души.

„9 месеца“ – рубрики

Съобразно концепцията си списанието е разделено на два основни тематични блока – Бременност и Майчинство.
Блок Бременност включва рубрики, насочени към опазване на физическото и психичното здраве на бременната жена, към нейната подготовка за раждане и адаптацията ù като майка – календар на бременността, зачатие, раждане.
Блок Майчинство включва рубрики, насочени към правилното отглеждане на бебето и детето, тяхното здраве и възпитание – кърмене, развитие, възпитание.
Основни рубрики и за двата броя са: актуално, здраве, хранене, психология, във форма, полезно, на фокус, красота, любопитно, мода, татко, психология, интервю, интимно, параграф, интериор, шопинг, хит на месеца.
Запазена марка на списанието са и фотоконкурсите – „Моята първа среща с татко“, „Смях и сълзи“, „Малки пътешественици“, „Моята любима играчка“, „И те са били бебета“, „Мама готви най-добре”, „9 порции смях”, в които читателите изпращат тематични снимки, рецепти или коментари по определена тема. На особен интерес се радва и рубриката „Въпроси и отговори“, в която лекторите от инициативата С „9 месеца“ на училище отговарят на читателски въпроси.

„9 месеца“ – инициативи

През май 2003 г. дългогодишното сътрудничество на екипа на списание “9 месеца” с гилдията на акушер-гинеколозите и с държавни и неправителствени институции дава на изданието възможността да стартира инициативата С „9 месеца“ на училище, която продължава и до днес. Вече за десета поредна година бъдещите и настоящите родители  посещават неформалните сбирки, организирани от списанието. В инициативата са включени повече от 100 специалисти, които изнасят едночасови лекции по повече от 50 теми, съдържащи ценна теоретична и практическа информация за бременността, раждането и отглеждането на бебето.
С днешна дата С „9 месеца“ на училище се организира ежеседмично в София (The Mall и Mega Mall) и във Варна (Mall Varna), като се радва на изключително добра посещаемост (средно около 1000 посещения на месец от бъдещи и настоящи майки). Училището за бъдещи и настоящи родители се провежда общо в 9 града – София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Благоевград, Видин, Велико Търново и Стара Загора. Освен седмични лекции, в повечето градове се провеждат и съботни такива.

Важна информация
Тираж: 10 000
Абонаменти: 7% - 10% от тиража
Корична цена: 3,95 лв.
Книжки в годината: 12 броя 
Обем: 96 –128 стр.

Разпределение на месечния тираж:                                                                                                                              

• ръчна продажба 
• продажба в бебешки и детски магазини 
• абонамент "От днес за утре" 
• разпространение чрез АГ специалисти, фармацевтични компании, медицински заведения, детски магазини

Информация за рекламните позиции в списание "9 месеца" 

Информация за рекламните позиции в инициативата "С "9 месеца" на училище"

Информация за възможностите за дигитална реклама  

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Бочко Шампоан за коса и тяло Липа и Лайка
bocho shampoo 200 400
Един продукт с комбинирани измиващи функции и нежна формула, с балансирано рН. Без сълзи 200мл и 400мл
Бочко Мляко за тяло Маслина
bochko mlqko maslinaa
Подхранва кожата и я прави по бебешки мека 200мл
Бочко Гел за никнещи зъбки Шипка, Лайка и Градински чай
bochko pasta za zubi
Успокоява и помага при израстването на първите зъбки благодарение на натуралните билкови екстракти 20 мл
Бочко Олио за тяло Пшеничен зародиш
Bochko
Богато подхранване, съчетано с деликатно докосване за бебешката кожа. С ценно масло от пшеничен зародиш 150мл
Бочко Крем при подсичане и кожни раздразнения Смрадлика
krem smradlika 2
Верен помощник при появата на първите признаци на подсичане и кожни раздразнения 40мл и 65мл