02 Авг 2006

  Париж, ах, Париж

  Публикувана в Из дневника на мама
  Оценете
  (0 гласа)

  Списание “9 месеца” направи проучване сред 143 бременни от София, които посещават С “9 месеца” на училище. Процентите при част от отговорите са над 100, защото някои от запитаните са дали повече от един отговор.

  44% от бъдещите майки искат да покажат на детето си някоя страна от Европа. Повечето от тях се спират на Франция. Те с радост биха завели своя малчуган в Лувъра или във Версай. Голям процент от анкетираните държат да отидат със семейството и детето си в Италия, защото смятат, че това е люлката на европейската култура. Други пък избират Испания, Германия, Щвейцария, Гърция. 4% от бъдещите майки искат да покажат на децата си Австралия. Въпреки че е много далече, те са склонни да предприемат това пътуване, за да се потопят в тамошната атмосфера, да покарат сърф и да изпратят таткото с детето в местната зоологическа градина, за да види и то коалите. Също 4% биха разкрили на детето си тайнствата на Египет и древните пирамиди или пък биха купили билет за Индия. 16% от запитаните искат да заведат потомството си в колкото може повече държави. Същият брой бъдещи майки първо ще разведат малчуганите из всички кътчета на България и едва след това ще тръгнат по света. Има и такива (8%) обаче, които не биха поели с детето си на пътешествие.

  44% от запитаните смятат, че детето трябва да е достатъчно голямо (около 6–7 години), за да излезе за първи път в чужбина. Само така то ще усети атмосферата на пътуването, ще се запознае с по-различната обстановка и култура, ще се докосне до неповторимостта на чуждата държава. Голям процент (32%) от бъдещите майки обаче са на противното мнение. Според тях детето още от малко (1–2 години) трябва да свикне да пътува. А също така семейството не бива да се лишава от екскурзии и ваканции в чужбина, въпреки че се е увеличило с нов член. 16% от анкетираните смятат, че е добре да изведат бебето в чужбина колкото може по-скоро.

  72% от бъдещите майки искат детето им да живее в България, когато порасне. У тях надделява националната гордост и те смятат, че след 20–25 години страната ни ще е едно прекрасно място за живеене. 12% от запитаните са на мнение, че детето трябва да е там, където са и родителите му. Има и такива, които предпочитат синът или дъщеря им да станат граждани на Испания, Франция или САЩ, защото според тях това са държави, които предлагат много повече възможности и стандартът на живот там е много по-висок. Други бъдещи майки желаят детето им да живее в Канада или в Австралия.

  Още в Мнението на специалиста

  Имунитетът е различен

  При пътуването през родилния канал бебето “се среща” с бактерии, което според последни научни проучвания е твърде полезно. Норвежки учени са установили, че деца, появили… Прочети още »
  9 Месеца

  Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

  Оставете коментар

  Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  Калкулатори
  Овулационен калкулатор
  Изчислете най-добрите дни за зачеване
  Калкулатор бременност
  Изчислете вашата гестационна седмица
  Калкулатор за пола на бебето
  Вижте момиче или момче очаквате
  Калкулатор за кръвна група
  Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
  Най-новото от "9 месеца"
  Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
  Bebino шампоан - вълшебства за бебета
  beb2
  Bebino сапун - син - вълшебства за бебета
  beb3
  Bebino пудра - синя - вълшебства за бебета
  Beb1
  Инфлуцид - Първа линия на защита от вируси
  infl
  Шуслерова сол №3 - За "железен" имунитет
  sh