23 Фев 2012

9 месеца изневяра

Публикувана в Интимно
Оценете
(0 гласа)

Бременността е един от най-щастливите моменти в живота на всяка двойка. Какво обаче се случва, когато семейството се разпадне още преди появата на бебето?Предлагаме ви две истории с различен край.

Загубих доверие в мъжете
Борислава, 27 год., Варна, мениджър. Тя и бившият й приятел Антон са родителите на Катрин:

„Не съм си представяла, че Антон ми изневерява, докато не се разделихме. Катрин беше само на 2 месеца, а той замина за Плевен. Каза ми, че отива в командировка. Очаквах да се прибере в събота, но исках да го чуя по-рано. Звънях му, но той не отговаряше. Обади ми се късно вечерта. Попитах го кога ще си дойде вкъщи, а той ми отвърна, че иска да се разделим. Каза, че се е събрал отново с бившата си приятелка. Изпаднах в шок. Единственият въпрос, който зададох, беше: „Кога започна всичко?” Отговорът беше: „Преди 4 месеца.” Осъзнах, че докато съм посещавала женската консултация и съм пазарувала детски дрешки, Антон се е промъквал при бившата си приятелка.

Месеците след раждането на Катрин трябваше да са най-щастливите в живота ми. Вместо това по цели дни плачех на тъмно у дома. Майка ми и приятелите ми ме посещаваха всеки ден. Благодарение на тях успях да се справя.

С Антон бяхме заедно от 2 години и не планирахме да имаме бебе, но когато разбрах, че съм бременна и двамата се зарадвахме. След като забременях,отношенията ни се промениха. Гадеше ми постоянно, напълнях много, чувствах се депресирана и изморена, и си лягах рано. Антон обаче не можеше да приеме тази промяна и продължи да излиза с приятели. Постоянно се карахме, но мислех, че този етап ще премине и след раждането на бебето всичко ще се нареди.

След като ме напусна, Антонидваше да вижда Катрин през 3–4 месеца. Всяка среща беше мъчителна. Сега тя вече е по-голяма, а той започва да осъзнава отговорността си на баща. Взема я всеки месец, ходят на разходка, до зоологическата градина. Антон отново се раздели с приятелката си и остана сам.
Катрин е щастливо и приказливо малко момиченце. Вече не съжалявам, че баща й ни изостави. Той не беше готов за тази роля. Знам, че дъщеря ми се чувства по-добре само с мен. Благодарна съм, че имам Катрин. Тя е любовта на живота ми и ми е достатъчна, за да съм щастлива.”

Все още го обичам
Марина,  34 год., Пловдив, учителка. Със съпруга й Мартин са родители на Надя:

„Поглеждайки назад, виждам толкова много знаци, че Мартин ми е изневерявал. Днес те са съвсем ясни, но през бременността бях като заслепена. Бях щастлива, че ще ставам майка и единственото, за което си мислех, е, че Мартин изпитва същото. Реех се в облаците и бях сляпа за очевидното.

Със съпруга ми правихме опити да имаме бебе в продължение на 10 месеца. Когато забременях, бяхме безкрайно щастливи. Днес осъзнавам, че Мартин не е искал дете толкова, колкото аз. Предчувствал е тежката отговорност на бащинството. Той винаги е работел много, но след като разбра за бременността ми, започна да закъснява след работа. Мобилният му телефон беше постоянно изключен. Когато го питах коя е причината, ми отговаряше, че е бил на важна среща.

Една нощ съпругът ми се прибра много късно и миришеше на алкохол. Заяви, че се отбил в кръчмата, за да изпие една бира. Сподели, че все още се опитва да приеме факта, че ще става баща. Имаше дни, когато беше мрачен и затворен в себе си. Не се интересуваше от бременността ми. Не идваше на женската консултация и на училището за бъдещи родители. Не исках да го насилвам да ме придружава. Мислех си, че кариерата му е по-важна, защото семейството ни и разходите щяха да се увеличат.

Бременна в 7-ия месец обаче, разбрах истината от негова колежка, която е и моя приятелка. Каза ми, че Мартин е започнал да се среща с друга,по-млада жена, която работи в същия офис. Почти всички във фирмата знаеха за връзката им. Моята приятелкаго предупредила, че ако той не ми каже, тя ще го направи. Една вечер, докато съпругът ми беше на работа, тя дойде вкъщи. Хвана ме за ръката и ми каза, че Мартин е излязъл два часа по-рано с новата си приятелка. Сподели ми, че сигурно той е уплашен от бащинството и това е мимолетна връзка, чрез която бяга от отговорностите. Имах чувството, че ще повърна. Стаята се завъртя около мен. Знаех, че приятелката ми е права. Опитах се да овладея емоциите си. Трябваше да съм спокойна заради бебето. Не исках то да става свидетел  на скандали, макар да е в корема. Дълго мислех и реших, че детето ми не бива да живее с разведени родители. Имахме 2 месеца, за да поправим всичко. Налагаше се да говоря с Мартин. Когато се прибра, той вече знаеше, че съм наясно със ситуацията. Прекарахме нощта и следващите няколко дни в разговори. Той ме умоляваше да му простя. Повтаряше, че не иска да ме загуби. Обясни ми, че се страхува от бащинството и му е трудно да го приеме. Прекрати връзката си и напълно се промени до края на бременността ми. Отдаде ми се изцяло. Беше неотлъчно до мен и по време на раждането,и през месеците след това. Не можеше да се откъсне от дъщеричката ни Надя. След раждането той дори се справяше с грижите за нея по-добре от мен – сменяше пелените й, къпеше я, преобличаше я, пееше й песнички. Много роднини и приятели ме упрекнаха защо останах с него. Той ме предаде точно когато бях най-уязвима. Осъзнах обаче, че бащинството го промени и знам, че никога не би ми изневерил отново. Не е лесно да забравя случилото се. Ядосвам се всеки път, когато се сетя. Това винаги ще остане между нас, но знам, че аз все още го обичам и той изпитва същото към мен. Нашата безкрайна любов към Надя ни крепи. Не бихме я лишили от семейството, което заслужава.”

Разказите записа:
Мария Добрева

„Постоянно се карахме, но мислех, че този етап ще премине и след раждането на бебето всичко ще се нареди.“

Още в Къде да родя

На крачка от домашното раждане

Отново в България Клер Лопринци гостува за втори път в България. Тя е обучавана в традициите на старите сицилиански акушерки и работи вече 35 години,… Прочети още »
9 Месеца

Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Душ гел & шампоан за деца с портокал
EN CMYK Orange Kids ShowerShampoo
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 30
00 RGB SUN Baby Kids SPF 30 150ml 24047700 PAC
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 50
00 RGB SUN Baby Kids SPF 50 50ml 24047400 PAC
Душ гел & шампоан за деца със сладка ванилия
EN CMYK Vanilla Kids ShowerShampoo
Душ гел & шампоан за деца с освежаващ лимон
EN CMYK Lime Kids ShowerShampoo