15 Сеп 2004

Диана Димитрова

Публикувана в Споделено
Оценете
(0 гласа)

Родена през 1959 г. във Варна. Има магистърска степен по психология от Великотърновския университет “Св.Св. Кирил и Методий”, бакалавърска степен по социални дейности от Варненския свободен университет и акушерска диплома от Медицинския колеж във Варна. През 2000 и 2001 г. се обучава в Международния център за пренатална подготовка в Брюксел (The Brussels Childbirth Trust (BCT). В момента е зам.-директор на Медицинския колеж – Варна.
През 1999 г. създава първото в България “Училище за родители” във Варна, където се организират курсове за предродилна подготовка за бременни жени. Методите за психопрофилактика на раждането, които използва, включват специфични дихателни техники и упражнения, имащи за цел намаляване на болката по време на родилния процес и включването на партньора като треньор. Това е първата българска школа за пренатална подготовка.
Като преподавател в Медицинския колеж във Варна въвежда за първи път в обучението на специалистите по здравни грижи програми за родителска подготовка, комуникация в акушерската практика, психология на бременността.
Тя е първият специалист у нас направил проучвания и публикации в областта на психологията на бременната жена, на страха от раждането и на преживявания на нероденото дете. Онлайн консултант е на Интернет сайта www.superroditeli.com.
От 2002 г. е координатор на Българската асоциация по семейно планиране с център Варна и един от най-търсените лектори и консултанти по въпросите на сексуалното образование и превенцията на СПИН.
През 2007 г. е избрана за председател на Българската асоциация “Училище за родители”.
Член е на Американската асоциация по пренатална и перинатална психология и здраве (Association for Pre- and Perinatal Psychology and Health), на Българската асоциация по семейно планиране и сексуално здраве и на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.
Има тридесетгодишен брак и две деца.
Обича киното, фитнеса и морето.

Още в Красота

Красива по свой начин

Грижите за външността и самочувствието са задължителни и през бременността и след раждането. Природосъобразният начин на живот вече не е модна тенденция, а за много… Прочети още »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Крем Живокост-балсам
Untitled 4
Крем Бифлекс
Untitled 3
Крем Антисиняк-Експрес
123456654321
Крем Антисиняк-Експрес с гримиращ ефект
Untitled 1
Бочко Крем при подсичане и кожни раздразнения Смрадлика
krem smradlika 2
Верен помощник при появата на първите признаци на подсичане и кожни раздразнения 40мл и 65мл