30 Авг 2006

Наградата от миналия брой спечели баба Нели от Стара Загора

Публикувана в Споделено
Оценете
(0 гласа)

Беше слънчев мартенски ден, когато узнах радостната вест – ще ставам баба! Моята единствена дъщеря щеше да ме дари с най-хубавото – внуче. Бях щастлива. Не знаех какво е да си баба и едно малко, невинно същество да протяга ръце към теб и да ти казва “бабо”. Нямах търпение – исках това по-скоро да се случи.
Занизаха се месеци, изпълнени с надежда и очакване на радостното събитие. Най-после този ден настъпи. Тръпнех от неизвестното, когато се появи д-р Карагьозов и ни извести за появата на малкото ни слънчице – първородната рожба на моята обична дъщеря, моя първи внук Пламенчо. Сълзи на радост и щастие се стичаха по лицето ми, а когато само час по-късно съзрях малкото мило създание, размахващо ръчички, и щастливата майка, макар все още унесена от упойката, се почувствах най-гордата майка, баба и жена на този свят. Няколко дни по-късно изписаха дъщеря ми и Пламенчо и домът ни придоби нов облик от присъствието на малкото човече. Дъщеря ми беше много променена – щастлива и усмихната. Беше изключително грижовна майка. Ходех на работа, поддържах домакинството, понякога будувах по цяла нощ, за да може дъщеря ми да си почине. Не беше лесно, но бях щастлива. Новият живот в дома ни ми даваше сили да преодолея всички трудности.
Два месеца по-късно напуснах работа и останах вкъщи, за да дам всичко от себе си за отглеждането на малкото човече в семейството. Колкото повече време минаваше, толкова повече осъзнавах, че няма по-голямо богатство от децата.
Искам да кажа на всички млади жени да не се страхуват да раждат, защото щастието да дариш живот на едно малко създание не може да се сравни с никое друго преживяване. Макар че животът в страната ни не е много лек, с голямо желание, труд и упоритост всеки може да постигне повече. А бабите трябва всеотдайно да помагат за отглеждането и израстването на малките дечица, защото те са радостта на живота ни.

Още в Развитие

Как костите му да станат здрави

Костите на човека продължават да растат и стават по-плътни и здрави до около 30-годишна възраст, след което плътността им бавно започва да намалява. Около 45%… Прочети още »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Крем Живокост-балсам
Untitled 4
Крем Бифлекс
Untitled 3
Крем Антисиняк-Експрес
123456654321
Крем Антисиняк-Експрес с гримиращ ефект
Untitled 1
Бочко Крем при подсичане и кожни раздразнения Смрадлика
krem smradlika 2
Верен помощник при появата на първите признаци на подсичане и кожни раздразнения 40мл и 65мл