20 Сеп 2011

Детето Скорпион

Публикувана в Развитие
Оценете
(1 глас)

Слънцето ще влезе в знака на Скорпиона на 23 октомври в 20.30  ч. и ще остане там до 18 ч. на 22 ноември.

Черти от характера
Раждането на дете Скорпион е много важно събитие за фамилията, рода и времето, в което то се появява. Скорпионите са свързани дълбоко със своите предци. Те са пазители и продължители на рода.
Детето Скорпион е надарено с изключителен характер, темперамент и сила. Може да се твърди, че няма слаби Скорпиони. Дори някои шеговито разделят зодиака на две: Скорпион и всички останали знаци („ухапани” от Скорпион). Силата на представителите на тази зодия е в тяхната психична устойчивост, в способността им да вникват в дълбочина, както и във волята им да се променят до неузнаваемост, когато се налага да оцеляват. Представете си метаморфозата на мистичната птица Феникс, възраждаща се от пепелта. Умението за трансформация е най-рядкото качество и то е запазена марка на родените под знака Скорпион. Когато имат проблеми – битови, здравни или емоционални, представителите на зодията подсъзнателно знаят как да ги решат. Вълненията, преживяванията и чувствата им са толкова силни, поради което този знак се възприема като най-сложния и най-мъчно разбираемия.

Как да му помагате
Винаги подхождайте с такт и разбиране към детето Скорпион. При него няма средно положение. При Скорпионите е всичко или нищо. В душата им се борят силни чувства, симпатии и антипатии, любов и омраза. Когато детето Скорпион се раздразни или разгневи, може да изрича остри думи, да дава „жилещи“ отговори и да не подбира думите си.
 С любов, търпение и воля трансформирайте завистта, ревността, страстта към отмъщение и спорове, агресията, ината и омразата, често проявявани от малкия Скорпион.
 Запомнете, че всеотдайната родителска обич и грижа са решаващи за развитието на сложната душа на това дете.
 Стимулирайте го да изказва своето мнение, да е искрено. 
 Не забравяйте, че малкият Скорпион обича да казва „не”, за да разбере как действа предизвикателството. Той държи да привлече вашето внимание.
 Не насилвайте детето да яде храни, които не харесва. Често пъти Скорпионът не знае точно какво иска, но много добре знае какво не иска.

Прогноза

Родените тази година Скорпиони ще са много привързани към дома и семейството, рода и корените си. Ще притежават силен творчески импулс, затова отрано оставете детето Скорпион да се изявява в избраното от него поприще. То ще е новатор във всичко, с което се захване, ще има оригинални идеи и възможности да ги реализира заедно с добре подбран екип от приятели и съмишленици. Можете да се доверявате на детето Скорпион за всичко! Повярвайте му и ще разберете колко е грижовно, всеотдайно, наблюдателно, аналитично, мъдро...

Милена Тод. Христова
акушерка, астролог
www.astro-vega.com

Още в Женска консултация

Началото е най-стресово

Как се променя емоционалното състояние на жената през бременността? Кога са пиковете и спадовете на страховете и притесненията? За бъдещата майка първите 2–3 месеца след… Прочети още »
9 Месеца

Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Душ гел & шампоан за деца с портокал
EN CMYK Orange Kids ShowerShampoo
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 30
00 RGB SUN Baby Kids SPF 30 150ml 24047700 PAC
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 50
00 RGB SUN Baby Kids SPF 50 50ml 24047400 PAC
Душ гел & шампоан за деца със сладка ванилия
EN CMYK Vanilla Kids ShowerShampoo
Душ гел & шампоан за деца с освежаващ лимон
EN CMYK Lime Kids ShowerShampoo