26 Ное 2004

Детето Зодия Стрелец

Публикувана в Свободно време
Оценете
(0 гласа)

Духът на детето Стрелец има една посока – постигане на поставена цел. Към тази посока то хвърля всичките си “стрели”. В много отношения за това дете животът е игра, затова не го възприема прекалено сериозно. Не може да се твърди обаче, че малкият Стрелец е лекомислен и хвърчи във въздуха. Просто природата го е дарила със свободолюбив, енергичен и весел характер, което му помага без хленчене и мърморене да преодолява трудностите. Подхранвайте амбициите на детето си, защото те не са “голи”. Зад тях е вярата в собствените сили и умението не само да се преследват цели, но и да се постигат резултати.
Малката госпожица Стрелец е изпълнена с оптимизъм и ведро настроение. Тя постоянно привлича приятели. Понякога нейната искреност и честност я поставят в неловка ситуация, защото околните не обичат да чуват истината. Амбицията на момичето Стрелец често е в мноо посоки – рисуване, музика, спорт…
Момчето Стрелец обича шума, движението, атракциите. Когато спортува, то е в стихията си. Привличат го състезанията си и, разбира се, спечеленото първо място в тях. Не се мъчете да приучвате това сина си Стрелец да живее по правилата на приоритети и авторитети. Не го корете, че не се стреми към ред и чистота, че не е дисциплиниран. Неговият артистичен дух трудно се поддава на приземяване.
Добре е винаги да имате едно наум, че вашето дете Стрелец не понася изнервена обстановка и конфликти. То има нужда от честни родители, от верни приятели. Поощрявайте го да споделя с вас своите радости, тревоги и разочарования. Намесвайте се в живота му тактично и деликатно, без хитрост и груби похвати.
Не засягайте честолюбието на детето си, като изказвате съмнение в неговите способности. Малкият Стрелец е раним, затова често се налага да изслушване изповедта му. Отнасяйте се към него много внимателно и не омаловажавайте житейските му вълнения – независимо на каква възраст е.

Още в Бебе

Зимното бебе

Текст: Ани Кашкавалджиева „Когато бебо се роди през декември, излязохме на първата разходка чак през март!“ Подобен опит може да ви сподели не една майка, чието… Прочети още »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Крем Живокост-балсам
Untitled 4
Крем Бифлекс
Untitled 3
Крем Антисиняк-Експрес
123456654321
Крем Антисиняк-Експрес с гримиращ ефект
Untitled 1
Бочко Крем при подсичане и кожни раздразнения Смрадлика
krem smradlika 2
Верен помощник при появата на първите признаци на подсичане и кожни раздразнения 40мл и 65мл