30 Мар 2004

Къде са ми подаръците Избрана

Публикувана в Традиции и обичаи
Оценете
(0 гласа)

Традицията повелява бременната да не купува нищо за бебето преди раждането, традицията повелява тя да не се подстригва, традицията повелява… Е, това са само суеверия и дали ще ги спазвате, решавате Вие. Ще Ви представим чуждоземна традиция, на която се радват бъдещите майки в САЩ. Става дума за специално дамско тържество по повод на предстоящото раждане на бебето. Всяка от присъстващите дами прави специален подарък на бременната. Играят се игри и се похапват сладки на кафе.

Организаторът
Обикновено тържеството се организира от приятелка или от колежка на бъдещата майка. Понякога в подготовката се включват сестра й или майка й. Само бременната не може да прави такъв купон.

Времето
Купонът се организира поне месец преди Големия ден. В последните дни повечето бъдещи майки хукват по магазините – ако женското парти е месец преди термина, бременната ще получи много подаръци, някои от които тя е имала намерение да купи. Тържеството не бива да се прави в последните седмици преди раждането. Ами ако бебето реши да избърза с появата си на бял свят…

Най-подходящото място
Повечето жени предпочитат партито да е в къщата или в двора, разбира се, при подходящо време. Възможно е сбирката да се направи в църква или в любим ресторант, или дори в банкетна зала. Всичко зависи от средствата.

Гостите
На купона се канят най-близките приятелки, роднини и колежки на бъдещата майка. Обикновено организаторката уточнява списъка с гостите със звездата на партито – бременната.
Малки картички с нарисувано на тях бебе – това е традиционният начин гостите да бъдат поканени. Все по-често домакините на събитието прибягват до по-бързия начин – телефона или електронната поща. Мераклийките сами рисуват поканите. На тях записват точния час, датата и адреса, прави се и карта за местонахождението на къщата, в която ще се състои събитието.

А мъжете?
Това дамско събиране няма да е интересно за повечето мъже. Печените сладки и приказките около големия корем на бъдещата майка няма да са по вкуса им. От друга страна, ако все пак бъдещият татко е поканен, той никога не е сам. Задължително сред гостите ще са и най-добрите му приятели, за да не се чувства самотен. Добрата домакиня знае – ако сред присъстващите има мъже, храната ще е повече. Непременно се уведомяват всички гости, че на партито ще дойде и бъдещият татко. Така поканените ще вземат по някое малко подаръче и за него…
На събирането не се канят жени, наскоро прекарали аборт. За тях това тържество може да е много тягостно.

Още в Игри за бебета

Може ли да е по-чист?

В периода около първата–втората година детето постепенно губи физиологичната връзка с майката. То започва да формира собствената си личност. Именно в този период любимите играчки… Прочети още »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Крем Живокост-балсам
Untitled 4
Крем Бифлекс
Untitled 3
Крем Антисиняк-Експрес
123456654321
Крем Антисиняк-Експрес с гримиращ ефект
Untitled 1
Бочко Крем при подсичане и кожни раздразнения Смрадлика
krem smradlika 2
Верен помощник при появата на първите признаци на подсичане и кожни раздразнения 40мл и 65мл