27 Май 2005

Здравей, Америка?

Публикувана в Традиции и обичаи
Оценете
(0 гласа)

Всяка година хиляди българи търсят късмета си извън родината. Статистиката сочи, че емиграцията непрекъснато се увеличава и в близките години тази тенденция ще се запази. Най-често заминават млади хора, които са склонни да работят какво ли не, само и само да имат шанс да се реализират.
“9 месеца” направи проучване за нагласите на бъдещите майки, които посещават С “9 месеца” на училище. При някои отговори процентите са над 100, защото част от анкетираните са дали повече от един отговор. Къде сте вие?

52% от бъдещите майки признават, че в никакъв случай не биха заминали в чужбина, за да родят там и детето им да има чуждо гражданство. Според тях бременността им не позволява да пътуват, а и детето им ще има достатъчно шанс в бъдеще да определи само съдбата си. 40% от запитаните обаче са склонни да напуснат страната, защото България не предлага достатъчно възможности за реализация и детето им ще има повече шанс, ако е родено в Европа или в Америка.

57% от анкетираните са на мнение, че държавата трябва да дава по-високи детски надбавки, за да задържи младите хора в България и да ги насърчи да създават повече деца. Според тях в момента парите не са достатъчни за издръжката на едно дете. Други 20% смятат, че правителството трябва да разкрие нови работни места. Ако имат достатъчно добре платена работа, младите семейства биха се осмелили да имат повече деца.

67% от бременните не биха избрали чуждестранно име на детето си, защото има достатъчно хубави български имена. Има и такива 29%, които с радост биха кръстили бебето си Дебора, Джон, Емма, Ким, Майкъл, Стивън, Адам, Вениамин, Денис, Елизабет… Те смятат, че детето трябва да се чувства добре дори и ако един ден замине да живее в чужбина, а българските имена са трудни за произнасяне.

31% от запитаните смятат да се върнат на работа 1 година след раждането. Според тях тогава вече детето ще е достатъчно пораснало и по-лесно ще преживее раздялата. Други 14% са на мнение, че първите няколко години са много важни и майката задължително трябва в този период да е до детето, затова те са готови да работят отново чак след като то навърши 2 години.

69% от бъдещите майки не са склонни да останат вкъщи и да се отдадат само на гледате на деца. Според тях жената трябва да се развива като личност и не може да се затвори у дома. Необходими са й социални контакти, а и не е възможно семейството да разчита само на заплатата на бащата. Останалите 31% обаче са на мнение, че е добре за една майка да отдава цялото си време и внимание на децата и къщата.

Още в Възпитание на детето

Реален поглед

Еднорози? Дракони? Мъж, който слага децата да спят, измива чиниите и подрежда всичко в кухнята, докато вие спокойно си четете списание и си почивате?! Ако… Прочети още »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Крем за бебета с невен против подсичане
3
Душ гел/шампоан за коса и тяло
4
Подхранващо мляко с невен
2
Паста за зъби за деца
6
Чай за кърмачки
chaichai