За нас

Философия
Списание "9 Месеца" е специализирано издание за бременност и майчинство. То е първото бебешко списание в България, което съществува вече 22 години, наложило се като лидер на пазара.
Списание "9 Месеца" не е просто медия, а кауза. Кауза, която помага на родителите в най-важния период от живота им - раждането и отглеждането на дете. Утвърдило се е като медия, която предлага проверени и достоверни статии и компетентни съвети, на която читателите имат доверие.

Кратка история
На 25 март 1996 г. на българския издателски пазар се появява първото специализирано издание за бременност и майчинство - "9 Месеца" (тираж: 5000, обем: 32 стр.).
Амбицията на създателите му е да запълни една липсваща ниша в издателския бранш - списание, което компетентно да подпомага и информира бъдещите и настоящите родители за всичко, свързано с раждането и отглеждането на детето.
Сега "9 Месеца" е с по-висок тираж (10 000), по-голям обем (96-128 стр.) и с постоянно нарастваща аудитория (присъствие в социалните мрежи: над 230 000 активни потребители във Фейсбук, като публикациите ни достигат средно до 1 500 000 души). Сред авторите му са утвърдени специалисти в областта на акушерството и гинекологията, педиатрията, психологията, сексологията и педагогиката.

Същност
Нашата основна цел е да изградим четиво, което предоставя професионална, експертна и атуална информация. Списанието е и средство за ежемесечна комуникация между своята аудитория и водещите български специалисти в областта.
Списанието е подходящо за широк кръг читатели - мъже и жени, но главната аудитория, към която то е насочено, е модерната жена, която иска да бъде информирана за всичко, свързано с един от най-важните периоди в живота ù - да бъде майка. Очакванията ù са не просто да получи експертно мнение по въпроси, свързани с бременността и родителството, но и интересни новини за случващото се в света около нея - мода, култура, козметика. Най-обичани остават конкурсните рубрики, в които участват хиляди деца и родители от цяла България. Вече 22 години ние публикуваме снимки на българчета, които украсяват кориците ни като "Бебе-звезда" или участват в "Ритуали преди сън", "Малки пътешественици" и останалите ни конкурси.

Печатно издание
На 25 март 2016г. списанието отбелязва своя 20-годишен юбилей. Изданието се е превърнало в запазена марка и е добре познато и любимо четиво на няколко поколения родители. Един брой се чете минимум от четирима души.
Съобразно концепцията си списанието е разделено на два основни тематични блока - Бременност и Майчинство.
Блок Бременност включва рубрики, насочени към опазване на физическото и психичното здраве на бременната жена, към нейната подготовка за раждане и адаптацията ù като майка - календар на бременността, зачатие, раждане.
Блок Майчинство включва рубрики, насочени към правилното отглеждане на бебето и детето, тяхното здраве и възпитание - кърмене, развитие, възпитание.
Основни рубрики са: актуално, здраве, хранене, психология, във форма, полезно, на фокус, красота, любопитно, мода, татко, психология, интервю, интимно, параграф, интериор, шопинг, хит на месеца.
Запазена марка на списанието са и фотоконкурсите - "Моята първа среща с татко", "Смях и сълзи", "Малки пътешественици", "Моята любима играчка", "И те са били бебета", "Ритуали преди сън", "Малки отпечатъци" и "Покажи любов", в които читателите изпращат тематични снимки, разкази или коментари по определена тема.

View the embedded image gallery online at:
http://9m-bg.com/za-nas/#sigProId06a5485d4c

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Обувки за прохождане Ricosta Sandy – ако малкото ви момиченце вече можеше да говори, щеше да си ги поиска!
145
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 30
00 RGB SUN Baby Kids SPF 30 150ml 24047700 PAC
Слънцезащитен лосион с еделвайс за чувствителна кожа SPF 50
00 RGB SUN Baby Kids SPF 50 50ml 24047400 PAC
Душ гел & шампоан за деца със сладка ванилия
EN CMYK Vanilla Kids ShowerShampoo
Душ гел & шампоан за деца с освежаващ лимон
EN CMYK Lime Kids ShowerShampoo