27 Апр 2009

Да се отучва ли от лявата ръка?

Оценете
(0 гласа)

Ако забелязвате, че детето ви предпочита да си служи предимно с лявата ръка, вероятно искате да научите дали не трябва да го приучвате по-активно да включва дясната. Краткият отговор е: не го правете!
Отучването на малките леворъки деца от предпочитанието им има повече недостатъци, отколкото предимства. При леворъките по-активна е дясната половина на мозъка, а при десноръките – лявата. Според д-р Барбара Затлер, ръководител на Консултативната и информационна служба за леворъки в Мюнхен (Германия), ако се правят опити детето да се “превъзпита” от леворъко към десноръко, дясната половина на мозъка постоянно ще се натоварва недостатъчно, а лявата ще се претоварва. В резултат на това “объркване” в мозъка развитието на детето ще се забави. Концентрацията на такива деца в детската градина ще се влошава при игрите и ученето, възможно е те да започнат да заекват или да се напикават.
Това, от което се нуждаят малките леворъки, е разбиране от страна на родителите. Може би и набавяне на приспособления, които ще улеснят до известна степен неудобствата на работата с лявата ръка. Това не е особено лесно, като се има предвид, че за съжаление светът е устроен за десноръки...

 

Още в Захранване

Проверявайте състава

Трябва ли да добавям продукти към пюретата, с които захранвам дъщеря си? Зеленчуковите и месно-зеленчуковите пюрета не се нуждаят от добавка на мляко или на… Прочети още »

Оставете коментар

Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

Калкулатори
Овулационен калкулатор
Изчислете най-добрите дни за зачеване
Калкулатор бременност
Изчислете вашата гестационна седмица
Калкулатор за пола на бебето
Вижте момиче или момче очаквате
Калкулатор за кръвна група
Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
Най-новото от "9 месеца"
Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени
Крем Живокост-балсам
Untitled 4
Крем Бифлекс
Untitled 3
Крем Антисиняк-Експрес
123456654321
Крем Антисиняк-Експрес с гримиращ ефект
Untitled 1
Бочко Крем при подсичане и кожни раздразнения Смрадлика
krem smradlika 2
Верен помощник при появата на първите признаци на подсичане и кожни раздразнения 40мл и 65мл