×

  Внимание

  JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 51
  28 Дек 2017

  Коледата продължава

  Оценете
  (0 гласа)

  Текст: Ива Дойчинова

  Здравейте, любими читатели на списание „9 месеца“! Дойде първият месец от годината и отшумя, а животът ни увлича в оборотите на делника. Чудото на Коледа се отдалечава и цялата тази вълшебност започва да бледнее като лампичките на елхата от засилващата се дневна светлина. Пиша тази приказка, за да ви кажа, че чудесата са за всеки ден, а подаръците си даваме целогодишно с любов. Преди Коледа получихме в радиото един удивителен имейл от майка на малко момиченце с диабет. Тя ни подари писмото на детето до Дядо Коледа, както и отговора от Дядо Коледа. Тези две писма не престават да ме вълнуват. Посвещавам ги на всички родители, които гледат децата си сами, и на всички деца, които си нямат татко или мама сега. Никъде не е казано, че доброто семейство трябва да се състои от точно определен брой действащи лица. Така наречените „самотни родители“ всъщност са абсолютно пълноценни родители – добри, обичащи, прекрасни. Те дават на децата си целия свят и вярата, че животът е чудесен точно такъв, какъвто се случва. Прочетете тази история, която публикувам с различни имена.

  Писмото на Ана до Дядо Коледа

  „Дядо Коледа, искам да ми се махне диабета и да съм по послушна и одговорна. Семейството ми да е добре. Ама много добре! Баба диадо Еди Буши и мама!!! Мама да си намери добър мъж които да пере чисти със одволствие да ми следи захарите и да ни помага за фсичко. Искам да имам сестра! Която да се казва Прим. Обичам те Дядо Коледа и винаги ще вярвам в тебе!"

  Следва рисунка с разяснения.

  *** Правописът е запазен!

  Майката на Ана мобилизира всички тайни служби на Дядо Коледа, за да отговорят на това нематериално писмо на нейното момиченце. Нейна добра приятелка написва отговора и го изпраща от Норвегия – кавър версия на Лапландия.

  Писмото от Дядо Коледа до Ана

  Мила Ани,

  Получих милото ти писмо и много благодаря, че си ми го написала!

  За съжаление, не мога така бързо да ти махна диабета. Знам, че той понякога ти пречи да правиш каквото ти се иска. Освен теб ми се оплакват и децата с очила, тези с алергии и много други. Затова помолих учените и лекарите по целия свят да се опитат колкото може по-скоро да открият начин да ви помогнат. Често минавам с шейната над техните лаборатории и ги виждам, че работят много усърдно – знам, че един ден ще успеят. А дотогава те моля да се храниш здравословно и да проверяваш редовно захарите си.

  Ти имаш чудесно семейство – защото всичко много се обичате. Виждам ви дори когато си мислите, че никой не ви гледа и знам, че наистина това е най-важното. Защото, Ани, в живота понякога се случва така, че имаме трудности и ни е тъжно или тежко – понякога за дълго, друг път само за мъничко. Често се случват лоши и страшни неща, но след тях винаги идва добро. Не можем да избегнем трудностите – както не можем да накараме времето да е винаги слънчево или цветята все да цъфтят. Но е важно да запомним, че всичко лошо отминава и не остава вечно – така, както след дъждовното време пак изгрява слънце. А това че ти, мама, баба, дядо, Еди и Буш се обичате така силно, ще ви помага в трудностите и ще ви напомня, че те идват в живота ви за малко и ще си отидат.

  Прочетох молбата ти да намеря добър мъж за мама. И двамата с теб добре знаем, че тя е истинска красавица. Аз я познавам още откакто беше съвсем мъничка, наблюдавам я през целия й живот и знам, че има прекрасно и добро сърце. Освен това е и много умна и забавна и умее добре да те разсмее. Не е трудно да намеря мъж за такава чудесна жена. Но, Ани, да си го признаем – тя заслужава само най-добрия мъж, а това да го срещне, отнема известно време. Между нас да си остане, но съм подготвил няколко огромни чувала с любов за нея през следващите години.

  Ще помисля за сестричката ти Прим. Но ако тя дойде, след нея ще ми искаш ли и сестричка Сойка-Присмехулка? Или пък братче Хобит?( Хо-хо-хо)

  Сега трябва да отивам да нахраня елените, но ще ти издам една малка тайна – подготвил съм ти много прекрасни изненади, които ще ти изпращам в различни дни и различни години от живота ти. Повярвай ми, те са много по-хубави, отколкото изобщо можеш да си представиш – истински чудеса, каквито само Дядо Коледа може да направи! Имай търпение, мила Ани, най-хубавото тепърва предстои!


  Продължавай да си все такова добро, послушно и отговорно дете!

   С обич,

  Дядо Коледа

   

  Мили приятели, нека това писмо да е моето пожелание към вас – да създаваме чудесата всеки ден и радостта ни да е плод на това, което имаме тук и сега. Всяко дете има едно голямо семейство – то е от приятелите на мама и татко, добрия съсед, усмивката на доброжелател, приятелчето, нарисувано с пръстче върху запотен прозорец. Целият свят може да се погрижи за едно дете и да бъде Дядо Коледа поне за малко. Тази майка е благословена с приятелка, съумяла да напише това мъдро писмо и да влезе в ролята на покровителя на детските желания. Пожелавам ви такива приятели. Пожелавам на всички нас да бъдем Дядо Коледа много пъти в живота си за много деца. Честита Нова година! Нека да е пълна като сърце, което обича. И да се грижим за любовта.

  *Текстът е публикуван в брой 226 на списание "9 месеца"

  Още в Споделено

  Най-добрият приятел

  Когато бащата на Петя Янева получил инфаркт, приятелките й били до нея през цялото време и я подкрепяли в най-трудните моменти. Носели й храна, когато… Прочети още »
  9 Месеца

  Списание "9 месеца" е първото специализирано издание за бременност и майчинство в България. Любопитните материали и статии имат за цел да ви информират и да ви бъдат полезни, но не заместват медицинската консултация и индивидуалния подход на специалистите към пациентите.

  Оставете коментар

  Моля убедете се, че всички задължътелни полета (маркирани със звезда) са попълнени. Не е разрешен HTML код.

  Калкулатори
  Овулационен калкулатор
  Изчислете най-добрите дни за зачеване
  Калкулатор бременност
  Изчислете вашата гестационна седмица
  Калкулатор за пола на бебето
  Вижте момиче или момче очаквате
  Калкулатор за кръвна група
  Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
  Най-новото от "9 месеца"
  • Последно публикувани
  • Най-четени