×

  Внимание

  JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 51

  Реклама

  „9 месеца“ – философия

  Списание „9 месеца“ е специализирано издание за бременност и майчинство. Изданието се ръководи от една основна цел – да е полезно четиво, което представя експертна, актуална и интересна информация. Списанието е и средство за ежемесечна комуникация между своята аудитория и водещите български специалисти в областта.

  „9 месеца“ – история

  1996 На българския издателски пазар се появява първото специализирано издание  за бременност и майчинство – „9 месеца“ (тираж: 5000, обем: 32 стр.). Амбицията на създателите му е да запълни една липсваща ниша в издателския бранш – издание, което компетентно да подпомага и информира бъдещите и настоящите родители за всичко, свързано с раждането и отглеждането на детето.
  2016 Списанието отбелязва своя 20-годишен юбилей. Изданието се е превърнало в запазена марка и в добре познато и любимо четиво на няколко поколения родители. Сега „9 месеца“ е с по-висок тираж (10 000), по-голям обем (96–128 стр.) и с постоянно нарастваща аудитория (месечна сумарна аудитория: 40 000, присъствие в социалните мрежи: над 230 000 активни потребители във Фейсбук). Сред авторите му са утвърдени специалисти в областта на акушерството и гинекологията, педиатрията, психологията, сексологията и педагогиката.

  „9 месеца“ – читателска аудитория

  Списанието е подходящо за широк кръг читатели – мъже и жени, но все пак главната аудитория, към която то е насочено, е модерната жена, която иска да бъде информирана за всичко, свързано с един от най-важните периоди в живота ù – да бъде майка. Очакванията ù са не просто да получи експертно мнение по въпроси, свързани с бременността и родителството, но и актуална информация за случващото се в света около нея – мода, култура, козметика...

  Проучванията на читателската аудитория на „9 месеца“ показват: 

  Пол
  Жени: 76% 
  Мъже: 24% 

  Социален статус
  Заети: 69%
  Незаети: 21%
  Учащи: 10%

  Възрастова група
  между 15 и 25 години: 15%
  между 26 и 35 години: 46%
  между 36 и 45 години: 27%
  между 46 и 54  години: 12%

  Месечен доход
  до 500 лв.: 7% 
  до 1000 лв.: 24% 
  над 1000:  28%
  нямам личен доход: 31% 
  (в отпуск по майчинство)

  Едно списание се чете минимум от четирима души.

  „9 месеца“ – рубрики

  Съобразно концепцията си списанието е разделено на два основни тематични блока – Бременност и Майчинство.
  Блок Бременност включва рубрики, насочени към опазване на физическото и психичното здраве на бременната жена, към нейната подготовка за раждане и адаптацията ù като майка – календар на бременността, зачатие, раждане.
  Блок Майчинство включва рубрики, насочени към правилното отглеждане на бебето и детето, тяхното здраве и възпитание – кърмене, развитие, възпитание.
  Основни рубрики и за двата броя са: актуално, здраве, хранене, психология, във форма, полезно, на фокус, красота, любопитно, мода, татко, психология, интервю, интимно, параграф, интериор, шопинг, хит на месеца.
  Запазена марка на списанието са и фотоконкурсите – „Моята първа среща с татко“, „Смях и сълзи“, „Малки пътешественици“, „Моята любима играчка“, „И те са били бебета“ и други, в които читателите изпращат тематични снимки или коментари по определена тема. На особен интерес се радва и рубриката „Въпроси и отговори“, в която лекторите от инициативата С „9 месеца“ на училище отговарят на читателски въпроси.

  „9 месеца“ – инициативи

  През май 2003 г. дългогодишното сътрудничество на екипа на списание “9 месеца” с гилдията на акушер-гинеколозите и с държавни и неправителствени институции дава на изданието възможността да стартира инициативата С „9 месеца“ на училище, която продължава и до днес. Вече за десета поредна година бъдещите и настоящите родители  посещават неформалните сбирки, организирани от списанието. В инициативата са включени повече от 100 специалисти, които изнасят едночасови лекции по повече от 50 теми, съдържащи ценна теоретична и практическа информация за бременността, раждането и отглеждането на бебето.
  Към днешна дата С „9 месеца“ на училище се организира ежемесечно в 10 града: София, Варна, Пловдив, Плевен, Бургас, Благоевград, Видин, Велико Търново, Стара Загора и Хасково. Повече информация може да намерите в категория "Училище за родители".

  Важна информация
  Тираж: 10 000
  Абонаменти: 7% - 10% от тиража
  Корична цена: 3,95 лв.
  Книжки в годината: 12 броя 
  Обем: 96 –128 стр.

  Разпределение на месечния тираж:                                                                                                                              

  • ръчна продажба 
  • продажба в бебешки и детски магазини 
  • абонамент "От днес за утре" 
  • разпространение чрез АГ специалисти, фармацевтични компании, медицински заведения, детски магазини

  Информация за рекламните позиции в списание "9 месеца" 

  Информация за рекламните позиции в инициативата "С "9 месеца" на училище"

  Информация за възможностите за дигитална реклама  

  Калкулатори
  Овулационен калкулатор
  Изчислете най-добрите дни за зачеване
  Калкулатор бременност
  Изчислете вашата гестационна седмица
  Калкулатор за пола на бебето
  Вижте момиче или момче очаквате
  Калкулатор за кръвна група
  Изчислете бъдещата кръвна група на детето ви
  Най-новото от "9 месеца"
  Избрано видео
  • Последно публикувани
  • Най-четени